Buffon undskylder til dommeren, han kaldte for et 'dyr'

16x9
Juventus' Gianluigi Buffon får rødt kort af Michael Oliver. Foto: Paul Hanna / Ritzau Scanpix

Målmandslegenden Gianluigi Buffon undskylder nu til dommeren Michael Oliver, der udviste Buffon i Champions League-kampen mod Real Madrid.

Det var afklaret og rolig Gianluigi Buffon, der torsdag meldte, at han efter 17 år i Juventus stopper i klubben.

Den rolighed, som målmandslegenden udviste på pressemødet, står i stor kontrast til den måde, han afsluttede sin sidste Champions League-kamp for Juventus.

For efter holdkammeraten Medhi Benatia begik et straffespark på Real Madrids Lucas Vazquez, viste den ellers så beherskede en anden side af sig selv. Han for hen til kampens dommer, Michael Oliver, hvilket fik Oliver til at udvise Buffon.

At Real Madrid efterfølgende scorede på straffesparket og bookede en plads i Champions League-finalen på bekostning af Juventus, fik kun Gianluigi Buffon endnu længere op i det røde felt efterfølgende.

Her kaldte han Michael Oliver for et dyr og mente, at Oliver havde en skraldespand, der hvor andre mennesker har et hjerte.

Men da Buffon havde samlet en stor presseskare for at annoncere sit stop i Juventus, benyttede han også muligheden til at undskylde over for den britiske dommer

- Selv med de følelser og skuffelsen over situationen så opførte jeg mig på en måde, der ligger langt fra min vanlige stil. Og efter kampen gik jeg langt over stregen med de ting, jeg sagde. Det vil jeg gerne undskylde for, sagde Gianluigi Buffon ifølge Independent.

Det er ikke til at sige, om Michael Oliver tager imod den italienske målmands undskyldning.

Til gengæld er det sikkert, at UEFA er ved at undersøge Buffons handlinger og udtalelser efter kampen.

Til det sagde den nu 40-årige målmand på pressemødet, at han er klar til at tage imod en eventuel karantæne for sine handlinger.

Det er dog endnu uvist, om en karantæne til Buffon overhovedet vil være nødvendig. På pressemødet udtalte han nemlig, at han endnu ikke havde besluttet sig for, hvad fremtiden skal bringe, eller hvor den skal være.