Fodbold

Brøndby-stjerne er årets profil i Superligaen

Superliga-spillernes stemmer er talt op, og Hany Mukhtar er kåret som årets profil i den bedste danske fodboldrække.

10 mål og 12 assists i 34 kampe er det blevet til for Hany Mukhtar i årets Superliga. Den 23-årige tyskers præstationer bliver nu hædret af kollegerne i ligaen, der har valgt Brøndby-spilleren som årets profil.

  - Det er en speciel følelse, fordi det er de spillere, jeg spiller imod. Jeg kan kun sige tak til dem alle, siger Brøndbys offensivspiller ifølge Spillerforeningen.

 Han er yderst taknemmelig for prisen. 

- Det betyder meget for mig. Først og fremmest tak til mine medspillere og trænere. Det er en fornøjelse at spille her, og jeg har det godt. Jeg kan kun takke alle, som støtter os og har hjulpet os denne sæson, siger Hany Mukhtar, der for nylig vandt DBU Pokalen med sin klub. 

Den 23-årige Brøndby-spiller tog prisen med stor margin ned til Mathias Jensen (FC Nordsjælland) og Jakob Poulsen (FC Midtjylland), der har fik næstflest stemmer,.

De seneste fem års vindere

2016: Thomas Delaney

2015: Nicolai Jørgensen

2014: Pione Sisto

2013: Peter Ankersen

2012: Nicolai Stokholm

'En ubeskriveligt god sæson'

Efter nederlaget til FC Midtjylland for nylig er guldkampen i Superligaen igen helt åben, men inden da leverede Brøndby en imponerende stime op hele 27 kampe uden nederlag.

- Det har været en fantastisk sæson. Men vi har to kampe tilbage, og vi må vise, at vi er det bedste hold i ligaen, siger Hany Mukhtar og uddyber:

- Vi har vundet cuppen, og vi har spillet en ubeskriveligt god sæson i Superligaen. For mig personligt har det været en rigtig god sæson. Det har det for os alle sammen. For hele klubben og alle mine holdkammerater.

Og netop holdkammeraterne holdt Mukhtar tale for, efter han modtog prisen torsdag.

- Jeg sagde tak til dem. Uden dem ville jeg aldrig vinde denne pris. Individuelle priser er rare, men holdpriser er de vigtigste, og jeg fortalte dem, at vi skal give alt, hvad vi har i de sidste to kampe.