Fodbold

- Jeg vil respektere enhver beslutning, siger Conte om fyringssnak

Antonio Conte ved FA Cup-finalen. David Klein / Ritzau Scanpix

Chelsea-manager Antonio Conte vil lade det være op til klubben, om samarbejdet skal fortsætte i næste sæson.

Lørdag aften vandt Chelsea den engelske FA Cup-finale over Manchester United på en straffesparksscoring af belgiske Eden Hazard.

Trofæet blev en lykkelig slutning på en ellers vanskelig sæson for London-klubben, der sluttede på femtepladsen i Premier League og dermed går glip af Champions League efter sommerpausen.

Den svære sæson har også betydet, at rygter om en snarlig fyring løbende har sviret om klubbens manager, Antonio Conte, og netop det forholdt han sig til efter lørdagens triumf.

- Jeg føler presset. Det gør manageren og trænerne hver dag. Som alle ved, er man en helt, hvis man vinder, og en skurk, hvis man taber. Sådan er det.

- Jeg er engageret i klubben og i jobbet, men jobbet er ikke enkelt. Det er meget svært. Klubben skal træffe den rigtige beslutning, og jeg vil selvfølgelig respektere enhver beslutning, sagde italieneren til BBC.

Conte kom til Chelsea i sommeren 2016, og efter at have løftet Premier League-trofæet i sin første sæson underskrev han en forlængelse med klubben frem til sommeren 2019.

Men selvom han igen har hentet en titel hjem til London-klubben, mener han ikke, at det nødvendigvis gavner hans chancer for også at være manager i klubben i næste sæson.

- Jeg tror ikke, at det har ændret noget ved min fremtid. Om jeg vandt eller tabte ville ikke ændre fremtiden.

- Klubben må træffe den bedste beslutning for dem, men jeg tror ikke, at sejren i dag kan ændre på evalueringen af mit arbejde. Jeg er en vinder, en ligavinder, og det vil jeg også være i fremtiden, fortalte Antonio Conte.

Chelseas femteplads i ligaen betyder, at klubben skal spille Europa League i næste sæson.