Fodbold

Michael Laudrup tager trænerpause på ubestemt tid

Det danske fodboldikon skal ikke længere stå i spidsen for Qatar-klubben Al Rayyan.

Michael Laudrup stopper som træner i Qatar og tager en pause på ubestemt tid. Det er hans egen beslutning. En beslutning, der er taget for et stykke tid siden og derfor helt uafhængig af afslutningen på sæsonen, som Al Rayyan satte punktum for sent lørdag aften.

Det fylder meget at være træner på det niveau, jeg har været, siden jeg begyndte

Michael Laudrup, fodboldtræner

53-årige Laudrup har været i Al Rayyan siden 2016 og har kontraktudløb til sommer. Så på den måde er der intet særligt i det, men at han vælger at forlade trænergerningen på 'ubestemt tid' er bemærkelsesværdigt. Vel vidende at han er eftertragtet mange steder.

- Jeg har lyst til at holde en pause. Jeg har trods alt beskæftiget mig med fodbold på højt plan, siden jeg var 17 år, så nu er det tidspunktet, hvor livet skal byde på noget andet - i en periode. Det er en tidsubestemt pause. Det kan være 6 måneder, 12 måneder eller permanent. Det vil kun tiden vise, men lige her og nu er der dømt pause, siger Michael Laudrup til TV 2 SPORT.

Dermed undgår han også diverse spekulationer, hver gang en ny trænerpost er i spil - i hvert fald indtil videre. Det er ikke en beslutning, som kommer i kølvandet på sæsonafslutningen i Qatar. Michael Laudrup har, som altid, tænkt tingene igennem i et stykke tid.

- Jeg har vejet for og imod og er kommet til den konklusion, at jeg absolut ikke er træt af fodbold, men at jeg bare har lyst til og brug for en pause. Også for at prøve noget andet i livet. Det har jeg behov for, og det, tror jeg, er sundt, siger den tidligere danske landsholdsspiller.

Michael Laudrup understreger, at beslutningen intet har med hverken Qatar eller Al Rayyan at gøre. Det er en ren personlig sag. Og han besluttede sig inden de sidste kampe i ligaen, den asiatiske Champions League og den prestigefyldte Emir Cup.

- Det har ikke handlet om sejre eller nederlag - selvfølgelig ville jeg gerne have sluttet af med en sejr i Emir Cup (Al Rayyan tabte finalen til Al Duhail, Laudrups tidligere klub under navnet Lekhwiya, med 1-2 lørdag aften, red.). Men det var et stærkt hold, vi mødte. De har ikke tabt en kamp i denne sæson, hverken i ligaen, Champions League eller Emir Cuppen. Men vi nåede finalen, og det er jeg godt tilfreds med.

Laudrup har været tre år i Qatar, men nu er det altså definitivt slut.

- Det fylder meget at være træner på det niveau, jeg har været, siden jeg begyndte. Selvfølgelig har jeg nydt det og holdt af det, og måske kommer det igen, men lige nu er der dømt pause på ubestemt tid, siger han til TV 2 SPORT.

Michael Laudrup indledte sin trænergerning som assistent for Morten Olsen, da de sammen overtog landsholdet i 2000. Siden blev det til fire titler med Brøndby, Liga Cup-triumf med Swansea, to titler med en anden Qatar-klub, Lekhwiya, og ind imellem managerpost i spanske Getafe, russiske Spartak Moskva og Real Mallorca.