Fodbold

Flot slutspurt sikrer FC Midtjylland mesterskabet

FC Midtjylland blev danske mestre, da holdet slog Horsens 1-0.

FC Midtjylland vandt kampen om guldet foran Brøndby.

Det skete, da holdet hjemme vandt 1-0 over AC Horsens i sidste spillerunde i Superligaen, mens Brøndby på hjemmebane spillede 1-1 mod AaB.

Dermed slutter FCM på 85 point foran Brøndby med fire point færre.

- Det er helt fantastisk. Vi var fem point bagud for fire runder siden, og nu står vi her som danske mestre. Alle havde egentlig afskrevet os, fordi Brøndby var så gode, men vi blev bare ved, siger FCM-spilleren Mads Døhr Thychosen.

Brøndby og FC Midtjylland har kæmpet i toppen af Superligaen gennem det meste af sæsonen, og langt hen i foråret tydede alt på, at Brøndby skulle tage klubbens første mesterskab siden 2005.

Brøndby forsvarede førstepladsen frem til sidste weekend, hvor Brøndby indkasserede et mål i overtiden og måtte nøjes med uafgjort i Horsens. Samtidig slog FCM på udebane FC København. 

Det er anden gang, at FCM vinder DM-titlen. Første gang midtjyderne tog trofæet var i 2015.

- Jeg tror, det er endnu federe end første gang, vi vandt det her i klubben. Jeg må bare sige, vi har taget alle på sengen, selv medierne – det er sindssygt fedt, siger FCM-spiller Kian Hansen til TV 2 SPORT.

Bronzemedaljer til Nordsjælland

FC Nordsjælland formåede at holde FC København fra fadet og kunne med 0-0 hjemme i Farum juble over bronzemedaljerne.

FC Nordsjællands indsats udmøntede sig i de første medaljer til klubben siden sæsonen 2012/13, hvor holdet blev nummer to.

I bunden af Superligaen sikrede Randers FC endnu en sæson, da de slog Lyngby med 2-1 på hjemmebane.

Dermed skal Lyngby ud i to playoffkampe mod Vendsyssel FF om at spille i landets bedste fodboldrække i næste sæson. Taberen må en tur i 1. division.

Helsingør rykker ned

Dagens store tabere blev Helsingør, der må en tur ned i 1. division.

Det står klart, efter at nordsjællænderne mandag tabte med 3-4 på udebane til Silkeborg i duellen om direkte nedrykning fra Superligaen. Det første opgør i Helsingør endte 1-1.