Fodbold

OB fyrer cheftræneren

Superligaklubben OB stopper samarbejdet med cheftræner Kent Nielsen på grund af dårlige resultater.

Odense Boldklub skal på trænerjagt i sommerferien.

Klubben har stoppet samarbejdet med træner Kent Nielsen, der ikke har levet op til de sportslige mål. Det skriver klubben på Twitter. Klubben har bekræftet over for TV 2 SPORT, at der er tale om en fyring. 

- OB skal have ny cheftræner. Vi har skabt et solidt fundament at bygge videre på, men vi har i de seneste år ikke levet op til den sportslige målsætning. Derfor er Kent Nielsen ikke længere cheftræner i OB, skriver klubben.

For anden sæson i træk sluttede OB uden for top seks, der giver adgang til mesterskabsspillet i den nye Superligastruktur. Det har ellers været klubbens mål at være blandt de seks bedste hold i Superligaen, og for blot en uge siden udtalte Kent Nielsen til Fyens.dk, at top seks ville blive målsætningen igen i den næste sæson. 

I Kent Nielsens første OB-sæson, inden mesterskabsspillet blev indført, sluttede holdet som nummer syv.

Skuffet og ked af det

Kent Nielsen ærgrer sig over, at han ikke får mulighed for at rette op på resultaterne i de første tre sæsoner. 

- Jeg er skuffet og ked af det, men jeg ved også godt, at vi de seneste to år ikke har levet op til de sæsonmål, vi har sat os. Følelsen er, at selvom vi har haft meget indhold i spillet, så har vi ikke leveret resultaterne. Nogle gange er der den konsekvens, at man fyrer træneren, og det er jeg afklaret med, siger Kent Nielsen til TV 2 SPORT og tilføjer, at han har været glad for at være i OB.

OB sluttede i denne sæson som nummer ni i grundspillet. Klubben fik 31 point i de 26 kampe. 

Derefter var 'striwerne' hurtige til at sikre sig overlevelse i det efterfølgende nedrykningsspil. Det gav adgang til to Europa-play off-kampe mod AGF, hvor fynboerne blev besejret med sammenlagt 6-4.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen vurderer, at Kent Nielsen over tid kunne have ført OB tættere på målsætningen om at spille med i mesterskabsspillet.

- Jeg synes, han har tilført OB nogle af de dyder, han havde, da han vandt The Double med AaB. Men der er lang vej - han har ikke været i mesterskabsspillet endnu. Det er resultaterne, der tæller, selvom jeg synes, det så godt ud.

Hvad skal OB have fat i på trænerfronten, før det giver mening at skille sig af med Kent Nielsen?

- Den er svær lige nu, for jeg synes, Kent Nielsen med tid kunne have ført OB til noget mere. Man må have nogle i sigte, som har noget mere, end Kent Nielsen kan tilbyde, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen. 

Også på spillersiden er oprydningen i gang. Rasmus Jönsson, João Pereira, Jacob Buus, Mathias Thrane, Nana Welbeck og Joan Simun Edmundsson er væk, når den nye sæson starter midt i juli.