Fodbold

Carlsberg kikser guld-hyldest: Tusinder af BIF-øl må kasseres

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Tusinder af øldåser, der hylder Brøndby IF som danske mestre, må nu kasseres.

FC Midtjylland løb som bekendt med mesterskabet og guldmedaljerne. Det ærgrer de sig nok især over i Brøndbylejren, hvor medaljerne i lang tid var på vej hen.

Men også hos Carlsberg kan der i disse dage spores skuffede miner. Det er nemlig kommet frem, at Carlsberg, der er storsponsor for Brøndby IF, har fået produceret et større parti øl med teksten ”Stolt sponsor af mestrene 2018”.

Billedet af øllene blev taget og delt af flere brugere på Twitter, allerede inden medaljerne blev fordelt. Men hos Carlsberg ærgrer de sig over, at billedet nogensinde har nået offentligheden.

-  Det, synes jeg, er ærgerligt. Omvendt kan jeg også godt forstå, hvis en stor Brøndby-fan ser den og bliver glad. Og så tager et billede og deler. Men det er selvfølgelig ikke meningen og burde ikke være sket.

Sådan forklarer Peter Giacomello, der er ansvarlig for Carlsbergs sponsorater, til Ekstra Bladet

En kalkuleret risiko

Det var altså ikke meningen, at øllene nogensinde skulle se dagens lys, hvis mesterskabsdrømmen glippede for holdet fra den københavnske vestegn. Men der er intet unormalt i, at man på Carlsbergbryggerierne har taget forskud på glæderne. 

TV MIDTVEST fangede anfører, Jakob Poulsen, umiddelbart efter medaljerne kom i hus. Video: TV Midtvest

Det er nemlig en nødvendighed:

- Man skal forstå ølproduktion, for vi har sat det her i gang for 40 dage siden. Det gør vi altid, når et af vores mange fodboldhold, som vi samarbejder med, er ved at vinde, eller når der er en chance for, at de vinder.

Sådan forklarer Peter Giacomello til hjemmesiden og understreger, at der er tale om en kalkuleret risiko.

I alt er der ifølge sponsorchefen produceret mellem 30.000 og 40.000 dåser i de blå og gule farver. Men dåserne kommer nu aldrig til at se dagens lys.

Der var stor jubel, da den tidligere FCM-topscorer, Alexander Sørloth, landede på MCH Arena med pokalen. Video: TV Midtvest

Søndag vandt FC Midtjylland klubbens andet sæt guldmedaljer, mens 13 års ventetid i Brøndby nu bliver til minimum 14.

TV MIDTVEST har selv forsøgt at kontakte Carlsberg. Men her ønsker man ikke at udtale sig yderligere om de mange Brøndby-øl.