VM fodbold

Dolberg er nok Danmarks største talent, mener Nicolai Jørgensen

Kasper Dolberg får ros af Nicolai Jørgensen. Klaas-Jan Huntelaar har stået i vejen for endnu en god sæson, mener han.

Der har været langt mellem snapsene. Bare seks mål er det blevet til for Kasper Dolberg i hans anden sæson for Ajax.

Nu får han alligevel ros fra ligarival og landsholdskollega Nicolai Jørgensen.

- Han er et fantastisk talent. Nok også det største i Danmark. I år har det selvfølgelig været sværere end sidste år, men han har også været uheldig, siger han ifølge Tipsbladet til hollandske Fox Sports.

Med til historien hører, at et overrevet ledbånd i højre fod holdt den 20-årige angriber ude i store dele af foråret. Siden comebacket i april er det blevet til fire indskiftninger og en enkelt startplads for den hollandske hovedstadsklub.

Nicolai Jørgensen har et bud på, hvorfor det ikke er blevet til mere spilletid.

- Med indkøbet af Huntelaar - som de ellers sagde ville være andetvalg - er det bare svært som ung spiller, når der kommer en stor stjerne ind, siger Feyenoord-angriberen og uddyber:

- Det bliver man nødt til at forholde sig til. Som gammel spiller kan man komme ind og sige: Det her kan jeg bringe - og det er måske ikke uretfærdigt. Men for Kasper, tror jeg, det har været lidt anderledes end det, han har været vant til.

2017/2018-sæsonen står i stærk kontrast til Kasper Dolbergs første sæson i Ajax, hvor han scorede 16 ligamål, fik landsholdsdebut og spillede Europa League-finale mod Manchester United.

Selv håber den unge silkeborgenser, at han i sin tredje sæson i Holland kommer til at overgå sig selv.

- Jeg vil gerne være endnu bedre, end jeg var i første sæson. Det er meget logisk. Jeg synes, at jeg har meget at bevise over for mig selv, og det er egentligt det vigtigste, sagde Kasper Dolberg til TV 2 SPORT tidligere i maj.

Både Jørgensen og Dolberg er en del af Åge Hareides bruttotrup på 35 mand, hvoraf mange i øjeblikket træner med i Helsingør i forberedelserne til VM i Rusland.