Højbjerg taget til nåde af Hareide: - Selvfølgelig var der en episode

Pierre-Emile Højbjerg og Åge Hareide har talt ud om midtbanespillerens attitudeproblemer, der gjorde ham upopulær hos landstræneren.

Fodboldspilleren Pierre-Emile Højbjerg er tilbage i den danske landsholdslejr. For første gang siden VM-kvalifikationskampene i oktober 2016 har landstræner Åge Hareide set den 22-årige midtbanesliders vej.

Det skyldes især, at Højbjerg igen får mange kampminutter i sin engelske klub Southampton, men også at han og landstræneren har talt ud om hans attitudeproblemer på landsholdet.

I et interview med Jyllands-Posten i april gjorde Hareide det klart, at Højbjerg har haft svært ved at indordne sig på holdet. Som eksempel nævnte nordmanden en episode under hjemmekampen mod Montenegro den 11. oktober 2016, hvor Højbjerg demonstrerede, at han ikke var tilfreds med at blive skiftet ud.

Det fandt Åge Hareide sig ikke i, men nu er Pierre-Emile Højbjerg altså taget til nåde.

- Åge og jeg har taget den internt, som vi skulle, og det er Åge, der er træneren. Det er ham, der sætter holdet og bestemmer, så det er klart, at der må jeg høre efter. Det har været fint, siger Højbjerg til TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig var der en enkelt episode, og det, tror jeg, er clearet, og det er okay. Det er to år siden, og jeg var 20 år gammel. Jeg lærer af det, og jeg er nødt til at se fejlen i øjnene, og så må jeg komme videre.

Det vigtigste er, at man kan se sig selv i spejlet, når man kommer hjem og er med eller ikke er med

Pierre-Emile Højbjerg om en plads i Danmarks VM-trup

Landstræneren virker også tilfreds med samtalen med Højbjerg og ikke mindst med dét, han har set fra den unge dansker i foråret.

- Hvad jeg talt med Pierre-Emile om bliver mellem Pierre-Emile og mig, men han var med i de første kampe (i VM-kvalifikationen, red.) og er også en talentfuld spiller, og han har gjort det godt for Southampton, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Han har været ude af Southampton i en periode, og der var der andre spillere, jeg tog med på landsholdet. Nu har Pierre-Emile haft et godt forår og en god afslutning. Han fortsætter med at spille i Premier League, og det er klart, at han er interessant for os.

VM-plads vil være "enestående"

Om det så rækker til en plads i Danmarks VM-trup, vil landstræneren ikke løfte sløret for. Pierre-Emile Højbjergs egne forventninger er ikke store, men så længe der er en chance for en billet til Rusland, er han klar til at kæmpe for den.

- Jeg prøver bare at være den, jeg er, gøre, hvad jeg kan og vise det, jeg har lært, siger Højbjerg.

- Hvis træneren (Åge Hareide, red.) føler, at jeg kan bidrage, er jeg klar, og hvis ikke så er det, som det er.

Hvad vil det betyde for dig at komme til VM?

- Rigtig meget. Det vil være rigtig stort. Jeg regner ikke med noget og tager det, som det kommer. Jeg går ydmygt til opgaven. Jeg er den, jeg er og lærer af mine fejl og bygger på, svarer Højbjerg og fortsætter:

- Det vigtigste er, at man kan se sig selv i spejlet, når man kommer hjem og er med eller ikke er med. Så må man lære af det på den ene eller anden måde, så man kan rejse sig igen og komme endnu stærkere tilbage. For det er i sidste ende dét, det handler om. Hvilken reaktion eller attitude, man kommer tilbage med efter et nederlag eller en fejl.

- Så ja, det vil være stort. Det vil være enestående, slutter Pierre-Emile Højbjerg.

I alt har Højbjerg optrådt 28 gange for Southamptons førstehold i denne sæson. Langt størstedelen af kampene - helt præcist 20 kampe - har han spillet i år.

Søndag eller mandag sorterer Åge Hareide de første spillere fra sin VM-bruttotrup. Senest den 4. juni skal landstræneren offentliggøre sin endelige VM-trup.

Se landsholdets program før og under VM i tidslinjen herunder.

Danmarks program under VM 2018

  1. Landsholdet samlet i Helsingør

   Søndag aften udtog landstræner Åge Hareide sin endelige VM-trup. Dermed er de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i Rusland, fundet. Se den danske VM-trup her.

  2. Landsholdet i Brøndby

   Pressekonference og træning på Brøndby Stadion.

  3. Danmark vs. Mexico

   VM-testkamp: Danmark vs. Mexico på Brøndby Stadion. Kampstart kl. 20.00.

  4. Afrejse til Rusland

   Landsholdet rejser til Anapa i Rusland, hvor holdet har base under VM.

  5. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Mordovia Arena i Saransk.

  6. Danmark spiller første VM-kamp

   Danmark og Peru mødes på Mordovia Arena i holdenes første gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 18.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  7. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Samara Arena i Samara.

  8. Danmark spiller anden VM-kamp

   Danmark og Australien mødes på Samara Arena i holdenes anden gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 14.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  9. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Luzhniki Stadium i Saransk.

  10. Danmark spiller tredje VM-kamp

   Danmark og Frankrig mødes på Luzhniki Stadium i holdenes sidste gruppekamp. Kampstart kl. 16.00 dansk tid.