VM fodbold

Hårdt for Hareide at skære truppen ned: - Man er jo et menneske

Allerede i næste uge vil landsholdstruppen være reduceret med 10 spillere. 35 er udtaget til VM-bruttotruppen.

Landstræner Åge Hareide kommer inden længe til at skære bruttotruppen kraftigt ned. 10 eller 11 af spillerne kommer nemlig ikke til at være med til næste uges træninger.

- Vi kommer til at tage nogle fra på søndag, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

For håbefulde VM-bejlere kan det være en slem skuffelse at få at vide, at landstræneren foretrækker andre spillere. Derfor er meldingen om et fravalg heller ikke en besked, Hareide ser frem til at overdrage.

Bliver man nogensinde god til at knuse en spillers drøm om en VM-slutrunde?

- Nej, det bliver man ikke god til. Heller ikke engang når vi skal spille kampe. Der er altid nogen, man skuffer. Sådan er det i fodbold, men det er nok specielt med VM. Man er jo bare et menneske, men jeg må forsøge at forklare det på en fornuftig måde. Og så må man forstå, at folk tager den skuffelse. Det er også en del af livet.

Hver VM-nation har indleveret en bruttotrup på 35 spillere til det internationale fodboldforbund FIFA. Det er kun disse spillere, der kan komme til at optræde ved sommerens VM.

Senest den 4. juni skal bruttotruppen været skåret ned til den endelige VM-trup på 23 spillere.

- Vi kommer til at være 24-25 spillere i næste uge, fordi vi har spillere, som har haft småskader. Vi må være forsigtige med at finde ud af, om de kan tåle det eller ikke. Og så har vi nogle spillere, der har været i kamp. Rosenborg og FCK-spillerne er i kamp i weekenden, og dem må vi også passe på og give lidt ekstra hvile.

Er du stadig i tvivl?

- Jeg er altid i tvivl. Jeg skal træffe de rigtige valg, og jeg vil gerne bruge så lang tid som muligt på at træffe de rigtige valg. Det tror jeg også, spillerne kan forstå. Det kan være hårdt for en spiller at blive valgt fra, men så længe de er her, så er der altid håb.

Danmark møder Sverige og Mexico i de sidste testkampe inden VM. Kampene spilles den 2. og 9. juni.