Fodbold

- Det var mit bedste mål i karrieren, siger Bale efter saksedrøn

. Hannah Mckay / Ritzau Scanpix

Real Madrid vandt lørdag aften finalen i Champions League efter en sejr på 3-1 over Liverpool, og her blev Gareth Bale afgørende med to scoringer.

For tredje år i træk kunne Real Madrids spillere lørdag aften løfte pokalen som bevis på, at de har vundet Champions League. 

Madrilenerne vandt 3-1 over Liverpool på Det Olympiske Stadion i Kiev, og det kan kongeklubbens træner, Zinedine Zidane, særligt takke walisiske Gareth Bale for, der kom på banen efter en times spil og scorede to gange. 

- Jeg var skuffet over ikke at starte inde. Jeg synes, jeg fortjente det, men det var ikke min beslutning. Det bedste jeg kunne gøre var at komme ind og gøre en indflydelse, og det gjorde jeg, siger Gareth Bale til britiske BT Sport efter sejren. 

Waliseren havde blot været på banen i tre minutter, da han saksesparkede Marcelos indlæg ind bag Liverpools målmand Loris Karius og sendte spanierne foran med 2-1. Et mål, som Bale nok ikke glemmer foreløbigt. 

Gareth Bale scorede til 2-1 bare tre minutter efter, han var kommet på banen.

- Det må være mit bedste mål i karrieren på det største scene. Jeg er glad for, at vi vandt, siger Gareth Bale. 

I kampens afslutning scorede Gareth Bale også til resultatet 3-1, da han langt udefra sendte en hård afslutning af sted, som Loris Karius tabte ind i målet.

Bale har i denne sæson haft svært ved både at imponere og skaffe sig spilletid, og waliseren erkendte efter triumfen, at hans fremtid ikke er afklaret i Real Madrid. 

- Jeg har brug for at spille hver uge, og det er ikke sket i denne sæson. Jeg var ude med en skade i seks uger, men jeg har været klar siden. 

- Jeg sætter mig med min agent til sommer og diskuterer det, siger Bale ifølge AFP. 

Karim Benzema scorede kampens første mål. Men Sadio Mané udlignede blot fire minutter senere, inden Gareth Bale altså kom på banen og stjal fokus med sine to afgørende scoringer.

Real Madrid er det første hold i historien til at vinde Champions League tre år i træk, efter turneringen i 1992 skiftede både navn og format.