Fodbold

Ronaldo overskygger Salah før finalen - men på ét område er Liverpool-stjernen bedst

Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah mødes lørdag i Champions League-finalen mellem Real Madrid og Liverpool. Gabriel Bouys, Paul Ellis / Ritzau Scanpix

Alle øjne er rettet mod stjernerne Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah før lørdagens Champions League-finale mellem Real Madrid og Liverpool.

Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah. 

Det er dem, alle taler om i forbindelse med årets Champions League-finale mellem Real Madrid og Liverpool, hvor den spanske hovedstadsklub med en sejr kan vinde turneringen for tredje år i træk. 

Portugisiske Ronaldo har som vanligt vist klassen i de afgørende playoffkampe, mens Salah fra Egypten har leveret den ene imponerende præstation efter den anden i sin første sæson for Liverpool.

Det er Ronaldo, der står bedst af de to, fordi vi bare ved, at han leverer i en kamp som denne

Kasper Lorentzen

Så mange penge har Real Madrid og Liverpool tjent på vej til finalen

Real Madrid: Madrilenerne har i alt skrabet 645 millioner kroner til sig i årets Champions League inden lørdagens finale. Hvis de besejrer Liverpool i turneringens sidste kamp, vil Real Madrid i alt have tjent 675 millioner kroner.

Liverpool: Englænderne har inden lørdagens finale i Champions League tjent 620 millioner kroner. Hvis de besejrer Real Madrid vil de i alt have tjent 650 millioner kroner.

Kilde: Ritzau.

Før lørdagens finale har Real Madrid-stjernen scoret 50 mål i denne sæson, hvoraf 15 af dem er scoret i Champions League. Til sammenligning har Mohamed Salah scoret 10 af sine 48 mål i europæisk sammenhæng.

Og det er da også Ronaldo, der har overhånden før opgøret lørdag aften på Olimpiyskiy Stadium i Kiev, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Ronaldo er jo storebroren af de to. Det er ham, der har været der før og ham, der har været så god i så mange år, mens Salah er den nye i det her selskab. Det er også Ronaldo, der står bedst af de to, fordi vi bare ved, at han leverer i en kamp som denne, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

Men den 33-årige portugiser fører ikke alle statistikker. Mohamed Salah har eksempelvis vist sig at være bedre til at omsætte sine afslutninger til mål. Egypteren har i gennemsnit brugt 4,10 forsøg per mål i Champions League, hvor Ronaldo har brugt 5,27.

- Det er ikke så underligt. Cristiano Ronaldo har altid været god til at komme frem til chancerne, og så er det ganske naturligt, at han så også skal bruge flere afslutninger til at score. Det ville jo være helt vildt, hvis han samtidig havde en skarphed som Salah, siger Kasper Lorentzen.

Mohamed Salah er 25 år og 345 dage gammel. Da Cristiano Ronaldo var på samme alder havde han scoret seks mål flere end egypteren i Champions League.

Men det er værd at bemærke, at Real Madrid-stjernen på daværende tidspunkt havde spillet 31 kampe flere i den prestigefyldte turnering, end hvad Salah har på nuværende tidspunkt.

Herunder kan du se en sammenligning mellem de to stjernespillere.

 • Alder

  33
  25
 • Antal mål i alle turneringer i sæsonen 17/18

  50
  48
 • Antal minutter i Champions League 17/18

  1080
  899
 • Antal mål i Champions League 17/18

  15
  10
 • Minutter pr. mål i Champions League 17/18

  72
  90
 • Antal afslutninger i Champions League 17/18

  79
  41
 • Antal afslutninger pr. mål i Champions League 17/18

  5.27
  4.10

Kilde: Uefa Champions League