VM fodbold

Bendtners VM-deltagelse bliver en kamp mod uret, siger Rosenborg-læge

Nicklas Bendtner måtte søndag lade sig udskifte med en skade i Rosenborgs sidste kamp inden sommerpausen.

Om under tre uger spiller Danmark sin første kamp ved VM i Rusland.

Angriberen Nicklas Bendtner er med i landstræner Åge Hariedes bruttotrup, hvor han efter planen skal møde op i landsholdslejren mandag. Men søndag aften måtte han med et kvarter tilbage af topkampen i Eliteserien mellem Rosenborg og Brann lade sig udskifte med en skade.

- Det ligner en lille lyskeskade. og vi må se, hvor lang tid det varer, men det er for tidligt at konkludere noget. Det drejer sig nok om et par uger, siger Rosenborgs holdlæge, Haakon Schwabe, til klubbens Twitter-profil. 

På spørgsmålet, om Nicklas Bendtner kan nå at blive klar til VM, mener Schwabe, at det kan lade sig gøre, men at det bliver en hård kamp mod uret, hvis der er tale om en lyskeskade. 

Ifølge det norske medie VG forlod den danske landsholdsangriber banen med tårer i øjnene få minutter efter, han havde fået et mål annulleret. Få minutter senere tog han plads på Rosenborgs bænk og kunne se holdet tabe 1-2 i den sidste kamp inden sommerpausen.

Nicklas Bendtner er i første omgang en del af en bruttotrup på 35 spillere, der skal skæres ned til 23 senest den 4. juni. Men hvis der er problemer med lysken, så skal den danske Rosenborg-angriber ikke gøre sig de store VM-forhåbninger, vurderer TV2 Norges fodboldekspert Jesper Mathisen.

- Hvis han fik et stræk i lysken i den pågældende situation, så mister han formentlig VM, og derfor er det fuldt forståeligt, at han så dybt fortvivlet ud, da han gik i omklædningsrummet, siger Mathisen.

Åge Hareide har søndag aften skåret bruttotruppen ned til 27 spillere, og her er Nicklas Bendtner stadig blandt de udvalgte. Men landstræneren har tidligere sagt, at han ikke ønsker at have for mange spillere med skadesproblemer i truppen.  

- Vi ved også af erfaring, at man ikke skal have for mange skader eller tvivlsomme spillere, når man tager til et VM. Det kan gå ud over træningskvaliteten undervejs, hvis vi får skader. Derfor må vi passe på og forsikre os om, vi har spillere, der klarer hele rejsen, har Åge Hareide tidligere sagt til TV 2 SPORT.

Danmark spiller sin første kamp ved VM den 16. juni mod Peru. 

Danmarks program under VM 2018

  1. Landsholdet samlet i Helsingør

   Søndag aften udtog landstræner Åge Hareide sin endelige VM-trup. Dermed er de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i Rusland, fundet. Se den danske VM-trup her.

  2. Landsholdet i Brøndby

   Pressekonference og træning på Brøndby Stadion.

  3. Danmark vs. Mexico

   VM-testkamp: Danmark vs. Mexico på Brøndby Stadion. Kampstart kl. 20.00.

  4. Afrejse til Rusland

   Landsholdet rejser til Anapa i Rusland, hvor holdet har base under VM.

  5. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Mordovia Arena i Saransk.

  6. Danmark spiller første VM-kamp

   Danmark og Peru mødes på Mordovia Arena i holdenes første gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 18.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  7. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Samara Arena i Samara.

  8. Danmark spiller anden VM-kamp

   Danmark og Australien mødes på Samara Arena i holdenes anden gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 14.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  9. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Luzhniki Stadium i Saransk.

  10. Danmark spiller tredje VM-kamp

   Danmark og Frankrig mødes på Luzhniki Stadium i holdenes sidste gruppekamp. Kampstart kl. 16.00 dansk tid.