VM fodbold

- Det ser lovende ud, siger Hareide om Bendtners skade

Nicklas Bendtner måtte for nylig udgå med en skade. Han er nu blevet scannet, og ifølge landstræneren ser det lovende ud.

Nicklas Bendtner var grædefærdig, da han for nylig blev udskiftet af Rosenborgs 1-2-nederlag hjemme mod Brann.

Den VM-aktuelle landsholdsangriber tog sig til lysken, og den norske klubs fysioterapeut kunne kort efter berette, at Bendtners VM-deltagelse bliver "en kamp mod uret".

Nu er der imidlertid godt nyt til landsholdsangriberen.

- Det ser lovende ud. I forhold til den scanning, han fik i går (mandag, red.), var det langt mere lovende, end vi troede. Det er jo ikke alt, der vises på sådan nogle billeder, og smerte kan være forskellig fra spiller til spiller. Omfanget af en lyskeskade kan være svært at bedømme, men vi håber, at han kan nå det, siger landstræner Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Hvordan siger han selv, han har det?

- Han siger, at han har det fint, uanset hvad du spørger ham om. Hvis du spørger en spiller, om han er frisk, så er alle friske. Det er svært, og det forstår jeg også godt. Alle vil jo med.

- Vi har en scanning igen mandag den 4. juni, og vi kommer fra Stockholm på søndag, så det er lidt svært, at vi ikke får set ham i kamp. Det synes jeg, er meget svært. Vi må prøve at finde ud af det i løbet af ugen.

Håber det bedste for Bendtner

Nu venter en uge med genoptræning for Bendtner, der trods de gode nyheder ikke får den VM-optakt, han havde håbet på.

- Han skal lave et program, de fysiske trænere har sat op i forhold til at øge intensitet og mængde i træningen frem mod weekenden. Vi får se. Vi må tage det dag for dag, slutter landstræneren.

Der er tale om en muskelskade, har Rosenborgs fysioterapeut Haakon Schwabe fortalt på klubbens Twitter-profil.

- Varigheden på sådanne ting tager man ofte dagen efter. Han kan absolut nå VM, men det bliver en kamp mod tiden. Det bliver tæt.

- Normalt tager denne slags skader to-tre uger, men da han ikke har haft en lignende skade før, er det svært at fastslå, hvor lang tid han er ude, sagde Schwabe.

Heller ikke Nicolai Jørgensen har talt med Nicklas Bendtner om skaden, men ligesom Åge Hareide håber han det bedste for sin ven og kollega.

- Der er selvfølgelig utrolig ærgerligt for 'Nick', at han får noget i lysken. Jeg ved ikke, hvad det er. Han er ikke kommet ind endnu. Jeg håber selvfølgelig, at han bliver klar til at tage med, siger Nicolai Jørgensen til TV 2 SPORT.

Hvordan var det at se Bendtner græde?

- Det var utrolig svært. Det er så følelsesmæssigt. VM kommer jo kun hvert fjerde år, og man har ikke så mange muligheder i sin karriere for at opleve det. For os fodboldspillere betyder det alting - det er det største, man kan opnå.

- Det var utrolig hårdt, men samtidig må man være optimistisk og håbe på det bedste og ikke dømme noget, før man har fået resultatet. Vi håber på det bedste, lyder det fra angrebskollegaen.

Danmark møder Sverige i en testkamp i Stockholm lørdag den 2. juni. Senest mandag den 4. juni skal Åge Hareide endeligt beslutte, om Nicklas Bendtner er med i den VM-trup på 23 mand, der tager til Rusland.

Danmarks program under VM 2018

  1. Landsholdet samlet i Helsingør

   Søndag aften udtog landstræner Åge Hareide sin endelige VM-trup. Dermed er de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i Rusland, fundet. Se den danske VM-trup her.

  2. Landsholdet i Brøndby

   Pressekonference og træning på Brøndby Stadion.

  3. Danmark vs. Mexico

   VM-testkamp: Danmark vs. Mexico på Brøndby Stadion. Kampstart kl. 20.00.

  4. Afrejse til Rusland

   Landsholdet rejser til Anapa i Rusland, hvor holdet har base under VM.

  5. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Mordovia Arena i Saransk.

  6. Danmark spiller første VM-kamp

   Danmark og Peru mødes på Mordovia Arena i holdenes første gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 18.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  7. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Samara Arena i Samara.

  8. Danmark spiller anden VM-kamp

   Danmark og Australien mødes på Samara Arena i holdenes anden gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 14.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  9. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Luzhniki Stadium i Saransk.

  10. Danmark spiller tredje VM-kamp

   Danmark og Frankrig mødes på Luzhniki Stadium i holdenes sidste gruppekamp. Kampstart kl. 16.00 dansk tid.