VM fodbold

Nu er klaphatten tilbage

I et opgør med fortiden blev klaphatten sendt på pension for 11 år siden, men op til VM i Rusland er den nu tilbage.

Se fodbold-VM på TV 2 og TV 2 PLAY

Klaphatten var i mange år synonym med dansk landsholdsfodbold og Roliganbevægelsen, men sidstnævnte pensionerede i 2007 hatten, der var 'ude at trit med tiden'.

Nu er klaphatten så blevet bragt tilbage.

Tidligere på året indgik Dansk Boldspil-Union (DBU) et samarbejde med firmaet Alseca International, hvor en af opgaverne bestod i at relancere klaphatten. Mandag meddelte DBU på sin hjemmeside, at klaphatten nu er tilbage i handelen.

- Vi har indgået samarbejdet med Alseca International for at skabe noget sjovt fangear til vores mange fans. Vi synes, klaphatten er en sjov idé, og vi glæder os til at se den på hovederne af de danske fans i Danmark og Rusland, siger Jesper Lind Andersson, der er kommerciel direktør i DBU.

Tilbage i november sidste år fortalte en af bagmændene, den tidligere fodboldspiller Allan Olesen, der er blandt grundlæggerne af Alseca International, at de arbejdede på at få klaphatten tilbage og satte alt ind på et samarbejde med DBU.

Sammen med skaberen af den originale klaphat, Peter Vendelboe, blev klaphatten genskabt, og nu er den altså for alvor tilbage.

- Vi i Alseca International slog hurtigt til, da vi blev givet mulighed for at genoplive klaphatten, som vi alle har et nært forhold til. Vi håber meget på, at danskerne vil tage godt imod den og bære den med stolthed op mod det kommende VM i fodbold, siger Sebastian Svärd, der sammen med Allan Olesen grundlagde Alseca International.

Ifølge Den Store Danske blev den rød-hvide klaphat introduceret af danske fodboldfans i 1984. Under EM det år tog Rene Sørensen patent på hatten, der blev designet af PEter Vendelboe, som en fodboldhat, skriver jv.dk.

Danmark spiller den første kamp ved VM den 16. juni klokken 18 mod Peru. Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.