VM fodbold

TV 2 og DR fornyer aftale for VM i fodbold

Ny aftale betyder, at alle kampe under VM i fodbold 2018 kan ses live på TV 2 PLAY – samtidig afstår TV 2 fra samsending af finalen på lineært tv.

Streamingtjenesten TV 2 PLAY får en unik position under VM i fodbold i Rusland, der begynder 14. juni. TV 2 PLAY bliver nemlig det eneste sted, hvor seere og brugere kan få samtlige 64 VM-kampe live med dansk kommentering.

Det er resultatet af en justeret aftale mellem TV 2 og DR om fordelingen af VM-fodboldkampene i forbindelsen med slutrunden i Rusland. Aftalen betyder også, at TV 2 afstår fra at samsende VM-finalen på lineært tv, hvor det dermed alene er DR1, som sender direkte.

- Aftalen understreger vores meget stærke fokus på streamingtjenesten TV 2 PLAY. Vi har gennem lang tid haft ønske om, at netop TV 2 PLAY kan sende samtlige VM-kampe live, og jeg er yderst tilfreds med, at det nu er lykkedes, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

TV 2 PLAY-abonnenter kan også bruge streamingtjenesten og se VM-fodbold i EU uden for Danmark. Den nye aftale betyder dermed, at TV 2 PLAY for de danske abonnenter er den eneste live-adgang til samtlige VM-kampe med dansk kommentering.

TV 2s VM-dækning bliver i år ligeledes ekstraordinær i Danmark, hvor TV 2 i samarbejde med tre distributører - YouSee, Stofa og Waoo - tilbyder TV 2s live-kampe på tv i den særlige Ultra HD-kvalitet, som er ni gange skarpere end almindelig HD. Herudover vil TV 2s VM-kampe blive vist i High Dynamic Range (HDR), som giver ti gange højere dynamik i gengivelsen.

VM-finale på DR1

Også hos DR er der stor tilfredshed med VM-aftalen, som altså indebærer, at VM-finalen på lineært tv alene sendes på DR1.

- Vi glæder os til at samle danskerne til VM og understøtte det store fællesskab, et VM giver. Finalen er den store kulmination på en lang turnering, og vi er naturligvis tilfredse med, at vi nu har eneretten til at sende kampen direkte på flow-tv. Den fornyede aftale om VM-kampene tror jeg, at begge parter og danskerne kan få meget godt ud af, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.