FIFA VM 2018

Christian Eriksen misser VM-testkamp mod Sverige

Christian Eriksen er ikke rejst med landsholdet til Sverige. Det oplyste landstræner Åge Hareide på et pressemøde i Stockholm.

Landsholdets absolutte stjerne, Christian Eriksen, har ganske usædvanligt fået fri fra en landskamp. VM-kvalifikationens topscorer i nationaldragten er ikke med mod Sverige lørdag på Friends Arena i Stockholm.

Han har ganske enkelt fået det, vi kan kalde barselsfri. Hans kæreste er i skrivende stund tæt på parrets første fødsel.

Derfor har landstræner Åge Hareide givet Eriksen lov til at blive hjemme i Danmark, hvor han har placeret sig tæt på Odense, hvor fødslen skal finde sted - terminsdagen var sat til torsdag.

- Vi er nødt til at forsøge at finde Christians alternativ - det sker mod Sverige, slog Åge Hareide fast og afslørede sin plan:

- Det bliver Michael Krohn-Dehli, der tager Eriksens rolle. Han er kommet ind, fordi vi mangler en spiller til den rolle. De andre er på mange måder en 8'er eller 6'er og gør det bedst på de positioner. Vi har brug for en kreativ spiller i startopstillingen i stedet for Eriksen.

En landskamp uden Christian Eriksen er ganske usædvanligt. Sidst, han ikke var med, var 15. november 2016, hvor han også fik fri til den lidt “ligegyldige” venskabskamp i Tjekkiet efter 4-1 sejren fire dage tidligere over Kasakhstan i VM-kvalifikationen. Eriksen er ellers fast inventar - har spillet 20 af 21 landskampe under Hareide.

- Når min kæreste har født, sker der en prioritetsændring i mit liv. Helt klart. Så bliver det babyen først, så fodbold - og så mig, sagde Christian Eriksen til mig, da jeg besøgte ham for nylig i London.

- Det bliver så stort, så uvirkeligt. Men det kommer ikke til at få indflydelse på mit fodboldspil under VM-slutrunden. Jeg vil holde mobilen meget åben for at høre nyt hjemmefra. Og sikkert få mange billeder, men ellers tænker jeg primært fodbold, når vi træner og spiller kampe.

Danmark og Sverige mødes lørdag aften klokken 19.45.