VM fodbold

Danmarks næstsidste VM-test endte i kedelig nulløsning

Danmark og Sverige spillede lørdag aften 0-0 i den næstsidste testkamp inden det forestående VM i Rusland.

Målene udeblev, da Danmark og Sverige lørdag aften spillede 0-0 i VM-testen på Friends Arena i Stockholm. 

Kampen var landstræner Åge Hareides næstsidste mulighed for at se sine spillere i aktion, inden Danmark den 16. juni åbner deres slutrunde mod Peru. Og det var den sidste mulighed, inden han på mandag skal udtage sin endelige VM-trup. 

Men det blev aldrig nogen stor oplevelse på græsset i den svenske hovedstad, hvor hverken Danmark eller Sverige for alvor var tæt på at stjæle sejren.

Thomas Delaney stod bag Danmarks største chance, da han med 10 minutter tilbage af opgøret modtog bolden på kanten af feltet og havde god tid til sin afslutning, men meget symptomatisk for kampen, gik afslutningen et godt stykke over mål. 

Danmark startede kampen bedst, hvor de i løbet af de første 20 minutter ofte var gæster i det svenske felt, men slutproduktet manglede, og det blev derfor aldrig farligt.

Det blev hurtigt tydeligt, at Christian Eriksen manglede på den offensive midtbane, der havde fået fri af Åge Hareide, så han i stedet kunne være sammen med sin kæreste, der inden længe føder parrets første barn. 

I stedet skulle veteranen Michael Krohn-Dehli efter mere end to års fravær fra landsholdet ind og overtage Eriksens rolle, og det gik ud over den danske offensiv.

Som kampen skred frem bed hjemmeholdet sig stille og roligt ind i opgøret og dominerede den sidste del af 1. halveg, hvor de i flere omgange var tæt på det danske mål. Men igen, så udeblev de helt store chancer.  

Underholdningen blev ikke meget bedre efter pausen. Men for Åge Hareides vedkommende blev panderynkerne måske større. Den danske landstræner måtte efter en times spil måtte skifte anfører Simon Kjær ud - tilsyneladende med problemer i højre læg. 

Tempoet blev skruet en smule i vejret i det sidste kvarter, hvor først Thomas Delaney noterede sig for en stor chance, inden svenskernes  Isaac Thelin med fem minutter igen stod godt placeret i det lille felt og var tæt på at styre bolden i mål. 

Men ind ville den ikke, og derfor måtte de to mandskaber gå fra banen uden scoringer. 

Værd at bemærke er det dog, at Danmark fortsatte stimen som ubesejret, som nu tæller 14 kampe i træk uden nederlag. 

Danmark spiller den 9. juni den sidste testkamp, inden turen to dage senere går til Rusland. Modstanderen en Mexico, når de gæster Brøndby Stadion.