VM fodbold

- Det er jo helt grotesk, at det er kommet så vidt, siger Toft om Peru-stjernes dopingsag

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft er forundret og forarget over forløbet i sagen om Paolo Guerreros dopingkarantæne.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Først blev han dømt ude. Derefter så det ud til, at han kunne komme med alligevel. Så blev han dømt ude igen. Og for nylig blev det så endegyldigt slået fast, at han er inde i varmen igen. VM-varmen.

Forløbet af Perus anfører Paolo Guerreros dopingdom og karantæne har været absurd, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det er jo helt grotesk, at det er kommet så vidt, siger han til TV 2 SPORT.

Flemming Toft henviser til, at Den International Sportsdomstol (CAS) for nylig idømte Paolo Guerrero 14 måneders dopingkarantæne i en appelsag fra Det Peruanske Fodboldforbund, hvorefter karantænen kort tid efter blev sat på stand by som følge af en kendelse ved en domstol i Schweiz.

- Han har været igennem næsten alle de domstole, han kunne være igennem, og nu laver man så en kendelse, som man suspenderer. Jeg har aldrig hørt noget lignende.

- Jeg skal ikke kunne sige, om han skal dømmes eller ikke dømmes, men de må da komme med en afklaring, om han er frifundet eller ikke er frifundet. Jeg synes, at det stiller fodbolden i et ualmindeligt dårligt lys, siger Flemming Toft.

Danmark møde Peru ved VM.

Lille løft for Peru

Paolo Guerrero blev sidste år testet positiv for kokain efter VM-kvalifikationskampen mellem Peru og Argentina. Sportsligt kommer det dog ikke til at få den store betydning for Danmark, at Peru kan råde over sin anfører til VM-slutrunden i Rusland.

- Det er klart, at det formentlig forstærker Peru. Nu vil jeg dog sige, at han har spillet to kampe for sin brasilianske klub Flamengo i denne sæson i 2018 og har lavet tre mål i kvalifikationen, så verdensstjerne er han vel ikke?

- Men det er klart, at han løfter det peruanske landshold med sin tilstedeværelse, siger Flemming Toft, der er fortrøsningsfuld i forhold til den danske defensivs muligheder for at bremse Paolo Guerrero:

- Det er en stor og stærk spiller, men vi har en spiller i Simon Kjær, som er i europæisk klasse i duelspillet. Han har taget pynten af mange store og fysisk stærke angribere, så jeg tror ikke Hareide bruger ret mange minutter på lige specielt ham. Han gør det på Perus landshold, men ikke specielt på ham.

Danmark møder Peru den 16. juni i landenes første VM-kamp. Du kan se kampen på TV 2.