VM fodbold

Hareide afviser Wass-anklager: - Det har jeg aldrig sagt

Åge Hareide har nu forholdt sig til Daniel Wass, der mener nordmanden har kaldt ham 'illoyal mellem linjerne'. Nordmanden er uenig i den udlægning.

Det danske landshold pudsede VM-formen af lørdag aften med en 0-0 kamp mod Sverige.

Men det var ikke kun det spillemæssige, den danske landstræner, Åge Hareide, blev forholdt efter kampen. Landstræneren blev også spurgt ind til Daniel Wass, der tidligere lørdag skabte overskrifter med en udtagelse om nordmanden og landsholdet.

- Jeg synes, at han går ud mellem linjerne og kalder mig illoyal. Det vil jeg selvfølgelig ikke have på mig, for jeg har ikke været andet end loyal, fortalte Wass tidligere til BT.

Men den anklage vil landstræner Åge Hareide ikke have hængende på sig.

 - Det er ikke noget med, at han er illoyal. Han har valgt det fra selv, fordi han har været slidt og haft personlige problemer. Som landstræner tager jeg dem, som ikke har personlige problemer, og som ikke er slidte, siger Åge Hareide. 

Sidste søndag var Celta Vigo-spilleren en af de otte spillere i VM-bruttotruppen, der fik at vide, at de ikke skal med til Rusland.

Wass mener selv, at han fortsat lider under en sag fra efteråret 2016, hvor han meldte afbud til en landskamp på grund af personlige problemer, for så at spille klubkamp mod FC Barcelona få dage senere.

Men den forklaring køber landstræneren ikke. 

- Han fortæller mig om nogle personlige problemer, og det accepterer jeg. Vi beslutter så at dække over de problemer ved at sige, han var skadet. Jeg ville ikke snakke om de personlige problemer med medierne, Det er op til Daniel Wass selv, forklarer Hareide til TV 2 SPORT.

- Han var udtaget til kampen mod Kasakhstan, og her melder han så fra. Derfra har vi udtaget stort set den samme trup, som har fungeret. De spillere har været loyale mod holdet, men det betyder ikke, at Wass har været illoyal. Det har jeg aldrig sagt. Men han har aldrig fået chancen, fordi der er andre, der har fået chancen, grebet den og gjort det godt. Sådan er det, fortæller landstræneren til TV 2 SPORT. 

Nu kan Åge Hareide så på ny flytte fokus tilbage på VM-forberedelserne. Nordmanden skal nemlig senest mandag offentliggøre de 23 navne, der skal med til VM i Rusland.