VM fodbold

Tofts karakterbog: Kjær var svenskerne overlegen

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til det danske herrelandshold efter 0-0 kampen mod Sverige lørdag aften.

Et dansk landshold uden Eriksen. Et dansk landshold der savnede Eriksen. Det kunne næsten ikke være anderledes. Han er definitionen på dansk landsholdssucces. Markant styrmand - forhåbentlig også snart farmand.

Christian Eriksens fravær, manglende tyngde helt fremme, en kamp med venskabelige klap og ikke mange svar, hvis der overhovedet var spørgsmål.

Benene er hurtigere end hovedet, men intentionerne var der

Flemming Toft om Yussuf Poulsens præstation mod Sverige

Ny karakterskala 0-6

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Med andre ord - en træningsaften med lidt mere fart og fysik end i Helsingør. En god afveksling fra det sædvanlige. Og et dansk landshold der nu har spillet 14 kampe på stribe uden nederlag. Et fornuftigt momentum.

KASPER SCHMEICHEL - 3

Gjorde som så ofte hvad han skulle. Ikke de store prøver, men han har altså det overskud og engagement, der smitter. Overtog anførerbindet, da Kjær gik ud med lidt vrøvl med læggen.

HENRIK DALSGAARD - 4

Højreback-pladsen er hans. Uden konkurrence. Bundsolidt, engageret og begge veje. Selv svære afleveringer tog han imod med overbevisning. 

SIMON KJÆR (KAMPENS SPILLER) - 5

Debuterede mod netop Sverige på Råsunda for ni år siden, hvor han havde et godt tag på Zlatan. Her var det uanset om svensken hed Marcus Berg eller Ola Toivonen, så kom de i menneskehænder. Overlegne indgreb, fornuft og klar indsigt - også i sin dirigeren. Bad om at komme ud i 2. halvleg - ind kom Jannik Vestergaard. 

ANDREAS CHRISTENSEN - 4

Stille og roligt i rollen som Simon Kjærs sidemand. Kom på mellemhånd et par gange i 1. halvleg, og jeg savnede lidt fremadrettet, når han havde muligheden. Vel vidende, at AC kan så meget boldmæssigt. Men blik for spillet er en force.

JENS STRYGER LARSEN - 3

Hårdt arbejdende - også fordi han fik for lidt hjælp fra Sisto (som ventet) i defensiven. Fik et ordentligt smæld i begyndelsen, men typisk for Stryger fightede han videre. Den med højrebenet som venstre back er efterhånden velkendt - det giver nogle alternative muligheder, men det har også nogle begrænsninger. Men Stryger var god til at pakke i defensiven.

WILLIAM KVIST - 3

Spillede sin femte landskamp mod Sverige ud af 79 ialt i nationaldragten. Det gik ikke så stærkt og heller ikke med fremdrift, men hæderligt i selve balance-akten, som er hans spidskompetence. Han vil være Hareides førstevalg til VM - og skal nok være der. Der manglede lidt timing hist og pist.

THOMAS DELANEY - 4

Dortmund eller ej. Lad spekulationerne forstumme. Han er landsholdets energibundt. Tager ansvar som en selvfølge. Ikke alt lykkedes, men Delaney får større og større betydning for landsholdet. Og venstrebenet fik lov at lyne en enkelt gang med god karma. Ham kan holdet heller ikke undvære. 

MICHAEL KROHN-DEHLI - 3

Spillede sin seneste landskamp for to et halvt år siden og har ikke scoret siden juni 2012. Rusten skal bankes af i denne sammenhæng. Det gik lidt langsommere, end vi normalt ser fra den danske 10'er. I spil og opfattelse. Og han “servede” ikke skarpt og præcist nok. Krohn-Dehli får andenviolinen. Erstattet i 2. halvleg af Lasse Schøne.

YUSSUF POULSEN - 3

Kæmpe løbearbejde - også når han skulle forsvare. Benene er hurtigere end hovedet, men intentionerne var der. Smed lidt for meget væk.

NICOLAI JØRGENSEN - 3

Havde lidt svære betingelser, for han var ofte uden folk i sin nærhed. Hans løbearbejde var godkendt, kom ikke til chancen og havde fortjent lidt bedre muligheder. Kasper Dolberg erstattede ham i det sidste kvarter.

PIONE SISTO - 3

Man bliver aldrig rigtig klog på Sisto med de megasmå benskinner, de løst hængende bukser og støvler der ikke bliver snørret. Og det samme gælder det fodboldmæssige. Finurlige driblerier, men også med stor risiko og det kostede nogle svenske kontraangreb. Havde en enkelt god afslutning, men jeg synes. han fik for lidt konstruktivt ud af sine evner. Skiftet ud med Martin Braithwaite i pausen.

MARTIN BRAITHWAITE - 3

Kom ind fra 2. halvlegs start i stedet for Sisto og skulle altså sprinte afsted på venstrekanten. Tydeligt at han spillede for sin VM-mulighed. Afsted, afsted. Fine intentioner, stor lyst - men også lidt uden at skæve til siden. Men Braithwaite, som de øvrige forreste, med for lidt tyngde.

Øvrige:

Jannik Vestergaard pænt og nydeligt og igen ved siden af sin tidligere centerforsvarsnabo, Andreas Christensen. Schøne gav offensiven lidt mere end Krohn-Dehli, Viktor Fischer ind for Yussuf Poulsen og Dolberg ind for Nicolai Jørgensen. Ikke nok spilletid til karakter.

En landskamp med gang i svingdøren i 2. halvleg - som sædvanligt. På et utroligt flot, fyldt stadion Friends Arena.

Og så lidt grus i maskineriet, da en af de vragede fra bruttotruppen, Daniel Wass i BT er ude med kritik af landstræneren og DBU i forbindelse med spillerens afbud til en landskamp. Det bliver nok ikke et hovedemne i forberedelserne til VM-slutrunden, men det er klart at der skal lys over hvem der er hvem i den sag.