VM fodbold

Bendtner delte dette billede kort før VM-truppen blev afsløret

VM i Rusland skulle have været angriberens genrejsning på landsholdet, men en skade ødelagde den fortælling.

Sommerferie er normalt forbundet med glæde, forventning og oplevleser, men Nicklas Bendtner vil formentlig give sin højre arm for ikke at gå på tidlig og uønsket ferie.

Men det er nu faktum, efter landstræner Åge Hareide søndag udtog sin trup på 23 spillere, der skal med til VM på russisk grund.

Bendtner rejser sig og spørger, om han må sige noget, og han ønsker holdet held og lykke

Åge Hareide

Klokken 18.50 blev den danske VM-trup - uden Bendtner - offentliggjort, men et kvarter inden havde angriberen allerede været aktiv på Instagram, hvor han havde lagt et helt sort billede på sin Story. Et billede, som på de sociale medier bliver tolket som et signal på den manglende udtagelse. 

Den danske landstræner forklarer i et interview med DBU, at angriberen er sorteret fra, fordi landsholdets stab har vurderet, at han ikke når at blive skadesfri før åbningskampen mod Peru den 16. juni.

Nicklas Bendtner pådrog sig en skade i lysken i sin sidste kamp for Rosenborg, inden spillere skulle samles i landsholdslejeren i Helsingør. Og på trods af at Bendtner selv var fortrøstningsfuld i forhold til at blive skaden kvit, så bliver det altså et VM uden angriberen.

Et VM der ellers skulle have været kulminationen på hans tilbagekomst til den røde og hvide spilletrøje.

Der er ingen tvivl om, at det er en stort slag for Bendtner, der har kæmpet for en plads i VM-truppen hele sæsonen - både til landsholdssamlingerne og på træningsbanen i Norge. 

Bendtners seneste post på det sociale medie indikerede også, at VM-slutrunden havde stor betydning, og at han troede på egen deltagelse. 

- Tre venner, som er klar til VM, skrev Rosenborg-angriberen til et billede af Nicolai Jørgensen, Jens Stryger Larsen og Bendtner selv. 

Men trods en hjerteskærende nyhed, så fortæller landstræneren, at Nicklas Bendtner har håndteret nyheden som en sand holdkammerat.

- De er selvfølgelig skuffede, men måden de tager det på er fantastisk. Bendtner rejser sig og spørger, om han må sige noget, og han ønsker holdet held og lykke, fortælller Åge Hareide.

Dermed får danskeren altså ikke det perfekte punktum i fortællingen om profilen, der har kæmpet sig tilbage til landsholdet.

Det danske landshold sparker VM i gang den 16. juni mod Peru. 

Afstemning

Traf Åge Hareide det rigtige valg ved at holde Nicklas Bendtner ude af VM-truppen?