FIFA VM 2018

Svensk landstræner og profil er uenige i Hareides kritik

Danmarks landstræner Åge Hareide mener, at Sverige mangler variation i spillet. Det er svenskerne uenige i.

Én kommentar fra Åge Hareide har fået svenskerne til at reagere med forundring, efter at Danmark og Sverige lørdag aften spillede 0-0 i en testkamp forud for VM i Rusland.

Kommentaren fra den danske landstræner var rettet mod den svenske måde at spille fodbold på.

- Sverige spiller på én måde, mens vi kan variere vores spil meget mere – og endnu mere, når vi har Christian Eriksen på banen, sagde Åge Hareide ifølge den svenske avis Aftonbladet på pressemødet efter kampen.

Den opfattelse mener de blå-gule er helt sort.

- Jeg synes, at vi har variation i vores spil, var reaktionen fra den svenske landstræner Janne Andersson.

- Sidst vi mødtes, slog vi dem ud og kom til EM. Der findes ikke så meget mere at sige, siger Sveriges midtbaneprofil Emil Forsberg til Aftonbladet.

Mens boldbesiddelsen var fordelt lige mellem Danmark og Sverige, havde svenskerne ikke en eneste afslutning inden for målrammen. Danmark havde tre. Janne Andersson erkender også, at svenskerne kunne have præsteret bedre på den front, men begrunder det samtidig med en træthed på holdet.

- Vi mistede vores offensive struktur. Som helhed glæder jeg mig over forsvaret. Jeg glæder mig over Robin (Olsen, red.), der ser meget stabil ud. Vi har kørt hårdt på i denne uge, så måske var vi lidt mere trætte end danskerne, men det havde vi ikke været, hvis det havde været en betydende kamp, siger Janne Andersson til Expressen.

Den svenske avis kalder resultatet af testkampen for en skuffelse.

Sveriges landstræner Janne Andersson var tilfreds med sin defensiv, men ikke offensiven efter testkampen mod Danmark lørdag den 2. juni.

Tilskuere buhede efter kampen

Åge Hareide havde på pressemødet dog også roser til det svenske landshold, da han blev spurgt til, hvorfor det var lykkedes Sverige at kvalificere sig til VM.

- Sverige er med til VM på grund af grundighed og hårdt arbejde. Man har en tradition for at være med. De arbejder vanvittigt hårdt som hold, og de har formået at kompensere for tabet af en verdensstjerne som Zlatan Ibrahimovic, og det er imponerende. Det viste de mod Italien, og jeg tror også, at de kommer til at vise det til VM, sagde Åge Hareide.

Sverige til er VM i Rusland i gruppe F sammen med Tyskland, Mexico og Sydkorea. Svenskernes første kamp er mod Sydkorea den 18. juni.

Da Danmark og Sveriges næstsidste testkamp inden VM blev fløjtet, da uret rundede de 90 minutter, begyndte flere tilskuere af buhe. Det opfattede den svenske lejr dog ikke som en kritik af dem.

- Min tolkning var, at de gjorde det, fordi der ikke blev lagt nogen tillægstid til, siger Janne Andersson til Aftonbladet.

- Jeg hørte buh-råbene, men jeg håber, at det var fordi, der ikke blev lagt nogen tillægstid til, siger den svenske forsvarsspiller Mikael Lustig.

Trods otte udskiftninger i løbet af anden halvleg valgte kampens tyske dommer Tobias Stieler at fløjte af med det samme.

Danmark og Sverige mangler en enkelt testkamp mere, før VM-slutrunden begynder. Danmark møder på lørdag Mexico på Brøndby Stadion, mens Sverige samme dag møder Peru på Ullevi i Gøteborg.

Danmarks program under VM 2018

  1. Landsholdet samlet i Helsingør

   Søndag aften udtog landstræner Åge Hareide sin endelige VM-trup. Dermed er de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i Rusland, fundet. Se den danske VM-trup her.

  2. Landsholdet i Brøndby

   Pressekonference og træning på Brøndby Stadion.

  3. Danmark vs. Mexico

   VM-testkamp: Danmark vs. Mexico på Brøndby Stadion. Kampstart kl. 20.00.

  4. Afrejse til Rusland

   Landsholdet rejser til Anapa i Rusland, hvor holdet har base under VM.

  5. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Mordovia Arena i Saransk.

  6. Danmark spiller første VM-kamp

   Danmark og Peru mødes på Mordovia Arena i holdenes første gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 18.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  7. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Samara Arena i Samara.

  8. Danmark spiller anden VM-kamp

   Danmark og Australien mødes på Samara Arena i holdenes anden gruppekamp ved VM. Kampstart kl. 14.00 dansk tid. Se kampen direkte på TV 2.

  9. Landsholdet i Rusland

   Pressekonference og træning på Luzhniki Stadium i Saransk.

  10. Danmark spiller tredje VM-kamp

   Danmark og Frankrig mødes på Luzhniki Stadium i holdenes sidste gruppekamp. Kampstart kl. 16.00 dansk tid.