Schmeichel kan give Danmark de vigtige marginaler, mener Thomas Sørensen

16x9
Kasper Schmeichel under Herrelandsholdets træning i Helsingør mandag den 28. maj 2018. Foto: Anders Kjærbye / Ritzau/Scanpix Danmark

For den tidligere danske landsholdskeeper Thomas Sørensen er især Kasper Schmeichels præstationer altafgørende, hvis Danmark skal have succes ved VM.

Om kort tid starter VM i fodbold, hvor det danske landshold skal op imod Peru, Australien og Frankrig i Gruppe C.

Thomas Sørensen om Kasper Schmeichels styrker og svagheder

+ Eksplosivitet

+ Aggresivitet

+ Power i feltet

+ Vilje

+ Produktivitet

+ Tro pĂĄ sig selv

+ God udstrĂĄling

+ Lederevner 

+ Stor personlighed

+ Krævende, men fair

+ Tør sige svære ting

+ GĂĄr altid forrest

- Skadeshistorik 

- Mange behandlinger

- Indimellem for aggresiv

Og skal Danmark avancere fra den indledende pulje, kræver det især Ă©n ting - nemlig at Kasper Schmeichel præsterer pĂĄ højeste niveau. I hvert fald hvis man spørger den tidligere landsholdskeeper Thomas Sørensen, der selv har repræsenteret Danmark ved fire slutrunder og i ĂĄr skal være VM-ekspert og kommentator for TV 2 SPORT.

- VM handler om marginaler, og Kasper er den, der kan flytte dem over på vindersiden. Han får vægtskålen til at gå den rigtige vej, siger Thomas Sørensen til TV 2 SPORT.

For mens mange andres øjne har fokus rettet mod Danmarks nr. 10, Christian Eriksen, så sætter Thomas Sørensen i stedet sin lid til 31-årige Schmeichel.  

- Kasper har erfaring, lederevner og en enorm vindermentalitet. Og det er vigtigt, hvis Danmark skal have en chance for at gå videre. Han er uerstattelig, fordi hans rutine betyder meget mere end bare redninger. Kasper er lederen, der skaber tryghed i tætte kampe, siger Thomas Sørensen.     

Brug for fandenivoldskhed

Især lederevnerne er der ekstra meget brug for, hvis Danmark skal have succes i Rusland.

- Kasper er sammen med William Kvist den første, der tør sige de svære ting på banen og i omklædningsrummet. Der er brug for Kaspers fandenivoldskhed, fordi vi danskere er så flinke. 

- Han stiller krav – og det kan han tillade sig, fordi han altid selv er villig til at gå de ekstra skridt og altid vil vende hver en sten, siger Thomas Sørensen.

Kasper Schmeichel taler med store ord til Andreas Christensen i VM-kvalifikationskampen mod Rumænien.
Kasper Schmeichel taler med store ord til Andreas Christensen i VM-kvalifikationskampen mod Rumænien. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Stor power i feltet

At Kasper Schmeichel har evne og viljen til at ville gøre det ekstra, gør også, at der er mange styrker, der er definerer, hvor vigtig Kasper Schmeichel er for det danske landshold.

- Kasper er eksplosiv og aggressiv og har en stor power i feltet, selvom han ikke er så høj. Og så sparker han utrolig godt til bolden. Når han spiller, har han en god udstråling. Han tror på sig selv og virker overlegen, og det er vigtigt at have sådan en målmand. Han er overordnet meget komplet, siger Thomas Sørensen. 

Faktisk er der kun to svagheder, som den tidligere danske landsholdmålmand forbinder med den nuværende ditto. Den ene handler om dét, alle spillere og fodboldfans frygter mest, nemlig skader. Et vigtigt punkt, hvor Schmeichel ikke normalt står som den stærkeste. For eksempel holdt en ankelskade danskeren ude af Leicester Citys sidste fire kampe i sæsonens Premier League. Og selvom hovedpersonen selv har meldt sig helt klar, kan Sørensen ikke undgå at bekymre sig. 

- Den største udfordring er Kaspers krop, som kræver mange behandlinger lige fra massage til saltvandsindsprøjtninger, hvilket selvfølgelig er bekymrende. Og derudover kan hans aggressivitet indimellem tage overhånd. Men oftest kommer aggressiviteten ham til gode, så man ville ikke undvære det. Hvor der handles, der spildes – så det er reelt ikke en svaghed, lyder det fra Thomas Sørensen.    

- Kasper blandt verdens ti bedste målmænd

VM er som bekendt et stort udstillingsvindue – og med en god slutrunde kan det meget vel være, at Kasper Schmeichel ikke længere er at finde i Leicester City efter sommerpausen. Allerede i seneste transfervindue blev Schmeichel nemlig rygtet til engelske topklubber som Liverpool og Arsenal. Og med et godt VM kan disse rygter meget hurtigt blusse op igen og måske blive til en realitet.

 - Jeg ved. han gerne vil afsted. Og hvis han gør det godt til VM og hører noget fra en storklub, så tror jeg, han vil prøve at fremtvinge noget. Jeg tror også på, at han kan ende i en af de helt store klubber, men det er lidt tilfældigt. Det afhænger af, hvad der lige dukker op, siger Thomas Sørensen til TV 2 SPORT.

Ifølge Thomas Sørensen drømmer Kasper Schmeichel om at spille for Manchester United - præcis som sin far Peter Schmeichel. Noget, som en god VM-præstation måske kan bane vejen for.
Ifølge Thomas Sørensen drømmer Kasper Schmeichel om at spille for Manchester United - præcis som sin far Peter Schmeichel. Noget, som en god VM-præstation måske kan bane vejen for. Foto: Jason Cairnduff / Scanpix Denmark

64 VM-kampe pĂĄ TV 2 PLAY

Vidste du, at du kan se samtlige 64 VM-kampe live pĂĄ TV 2 PLAY med danske kommentatorer? Du kan ogsĂĄ bruge streamingtjenesten og se VM-fodbold i EU uden for Danmark. Dermed behøver du ikke at gĂĄ glip af en eneste kamp, selv om du er pĂĄ sommerferie. Se VM-sendeplanen her.

Den tidligere Stoke- og Sunderland-keeper er også godt klar over, hvilken klub der står allerøverst på Kaspers Schmeichels ønskeliste. Og her er der ikke tale om hverken Liverpool eller Arsenal. men i stedet klubben, hvor Kasper far, Peter Schmeichel, er en fodboldlegende.   

- Kaspers store drøm er at spille for Manchester United. Han ville satse alt på sort for den mulighed. Men det kræver både held og dygtighed. Jeg mener, han er blandt verdens ti bedste målmænd, men så længe De Gea er i United, så bliver det svært, siger Thomas Sørensen.

Kasper Schmeichel og det danske landshold spiller første VM-kamp d. 16 juni imod Peru. En kamp, du kan se på TV 2 med optakt fra kl. 17.00.