Bjelland er 'slet ikke enig' i Hareides beslutning

16x9
Andreas Bjelland blev sorteret fra til VM, fordi Åge Hareide ikke mente, forsvarsspilleren ville kunne blive klar til første kamp. Foto: Clodagh Kilcoyne / Scanpix Denmark

Andreas Bjelland er skuffet over, at der ikke blev plads til ham i Danmarks trup til VM i fodbold.

Den danske landsholdsspiller Andreas Bjelland er ikke tilfreds med, at landstræner Åge Hareide vragede ham til VM-truppen.

Hareide vurderede sammen med lægestaben, at Bjelland ikke ville nå at blive klar til den første kamp mod Peru. En kamp, der meget vel kan blive afgørende for Danmarks videre færd ved slutrunden.

Ifølge Bjelland er han dog slet ikke så hæmmet af sin skade.

- Jeg er utrolig skuffet og ked af den manglende udtagelse. Jeg må respektere trænerens beslutning, selvom jeg slet ikke er enig. Jeg trænede fuldt med søndag og kom fint igennem, fortæller han i en pressemeddelelse fra sportsrådgivningsvirksomheden People in sport.

'Jeg ville være 100 procent klar'

Søndag fravalgte Hareide både Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland, fordi han ikke mente, de ville blive klar. Det undrer Bjelland, at Hareide allerede kunne tage beslutningen der. Ifølge forsvarsspilleren var planen, at han først skulle træne fuldt med fra denne uge.

- Så meget mere er jeg overrasket over, at nogen har meldt ud til Åge, at jeg ikke ville blive klar til den 16. juni (kampen mod Peru, red.). Jeg er selv af den opfattelse, at jeg ville være 100 procent klar til den første kamp den 16. juni, såfremt jeg fulgte den plan, der var blevet lagt oprindeligt.

- Jeg er ked af den situation, jeg er havnet i, da jeg troede, jeg havde en stor rolle på det her hold og føler, jeg har været en stor del af kvalifikationen og altid været loyal overfor stab og spillere, siger Bjelland, hvis kontrakt med Brentford er udløbet.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Sørensen mener, tabet af Andreas Bjelland er stort for det danske landshold, fordi Bjelland har været fast mand i midterforsvaret sammen med Simon Kjær.

- Det er ærgerligt, for der har været en kontinuitet omkring ham på landsholdet, hvor de heller ikke har tabt. Der er noget tryghed og en god relation i forsvaret, der går tabt, vurderer Sørensen, der især mener, at manglen på en decideret venstrebensspiller i midterforsvaret er ærgerligt.

- Han er venstrebenet, og han er en dygtig opbygningsspiller. Det kan vi godt komme til at mangle. Nu ved vi ikke, hvor meget Danmarks modstandere kommer til at have fokus på det, men det er en svækkelse, lyder det fra Peter Sørensen.

I pressemeddelelsen oplyser Andreas Bjelland, at han ønsker spillerne til VM alt det bedste.

Danmarks VM-trup