VM fodbold

Hver syvende VM-spiller er fra Premier League - Manchester City er topscorer

Med 16 spillere er Manchester City den klub, der har flest spillere med til VM. Costa Rica har den ældste VM-trup, mens Nigeria har den yngste.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

736 spillere er blevet udvalgt fra 311 klubber rundt om i verden.

Klubben, der kan se frem til at blive repræsenteret af flest spillere ved sommerens slutrunde, er Manchester City, der sender 16 spillere til Rusland. Yderligere 11 spillere ved VM har spillet for City i løbet af deres karriere.

Lige efter den engelske mesterklub følger Real Madrid med 15 spillere, og uden for top-5 finder vi Leicester City, der har otte spillere - heriblandt danske Kasper Schmeichel - med ved VM. Det er flere end både Arsenal og Liverpool, der hver har syv spillere.

Premier League bidrager med flest spillere

VM i Rusland er som bekendt uden italiensk deltagelse, men alligevel vil Serie A være repræsenteret af i alt 58 spillere ved slutrunden. Den bedst repræsenterede klub er Juventus med 11 spillere. Napoli sender seks spillere af sted, AC Milan fem spillere og Sampdoria fem spillere.

Støvelandet kan dog ikke måle sig med Englands bedste række, der leverer flest spillere til VM. Hele 106 ud af de 736 VM-spillere har deres daglige gang i en Premier League-klub.

Holland er akkurat som Italien ikke kvalificeret til VM, men det afholder ikke Æresdivisionen fra at blive repræsenteret. Ajax-spillerne Lasse Schöne, Kasper Dolberg, Nicolas Tagliafico og Hakim Ziyech skal alle i aktion i Rusland, og Feyenoord - der har Nicolai Jørgensen på kontrakt - sender fem spillere til slutrunden.

Ældste og yngste trupper

Ved VM-start torsdag den 14. juni er den danske VM-trups gennemsnitsalder lidt over 27 år. Det er midtimellem den ældste og yngste trup ved mesterskabet.

64 VM-kampe på TV 2 PLAY

Vidste du, at du kan se samtlige 64 VM-kampe live på TV 2 PLAY med danske kommentatorer? Du kan også bruge streamingtjenesten og se VM-fodbold i EU uden for Danmark. Dermed behøver du ikke at gå glip af en eneste kamp, selv om du er på sommerferie. Se VM-sendeplanen her.

Costa Rica-truppen er den ældste med en gennemsnitsalder på 29 år og 203 dage, mens Nigerias trup er den yngste med en gennemsnitsalder på bare 25 år og 337 dage.

Egyptens 45-årige målmand Essam El Hadary kan blive den ældste spiller nogensinde til at spille en VM-kamp. Rekorden tilhører lige nu den tidligere colombianske målmand Farid Mondragon, der var 43 år og 3 dage, da han stod mellem stolperne i Colombias VM-kamp mod Japan i 2014.

Ingen spillere under 19 år

VM 2018 vil være det første VM siden 1990 uden deltagelse af spillere på 18 år eller derunder. Det vil også være syvende gang i alt (1934, 1954, 1966, 1970, 1986 og 1990).

Kilde: Gracenote.