VM fodbold

Delaney efter rekordskifte: - Når Dortmund ringer, er man ikke i tvivl

Den danske landsholdsspiller er ikke i tvivl om, at han er havnet i én af Europas topklubber med skiftet til Borussia Dortmund.

Thomas Delaney har haft rigeligt at tænke over i de seneste uger.

Ikke nok med en snarlig debut ved en VM-slutrunde for Danmark, så har midtbanespilleren også skulle tage stilling til sin fodboldmæssige fremtid.

Fremtiden kom der så styr på torsdag, da Thomas Delaney blev præsenteret i den tyske storklub Borussia Dortmund, der har købt ham fri af kontrakten i Werder Bremen. Ifølge flere medier for 20 millioner euro, der i så fald gør ham til den dyreste dansker nogensinde.

- Det har altid været en stor drøm for mig at spille i den engelske Premier League. Der var også tilbud fra England, men når Dortmund ringer dig op, så havde jeg ikke brug for meget betænkningstid, fortæller danskeren til Dortmunds officielle hjemmeside.

- For mig er Dortmund en top-10 klub i Europa og én af de to bedste klubber i Tyskland. Og så er det nok den bedste hjemmebane i hele Europa. Jeg lover, jeg altid vil spille med meget hjerte, og jeg ser ekstremt meget frem til udfordringerne her i Dortmund, afslutter Delaney.

Og det er ikke kun danskeren selv, der er godt tilfreds med skiftet. Således er der også stor tilfredshed hos den nye arbejdsgiver. 

- Borussia Dortmund har altid haft førsteklasses oplevelser med danske landsholdsspillere. Thomas Delaney er en fysisk og karakteristisk stærk spiller, som passer ind på holdet med sin åbenhed og hans iver efter at vinde. Han vil berige vores spil med hans fysiske tilstedeværelse, siger Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc til klubbens officielle hjemmeside.

Thomas Delaney har skrevet under på en 4-årig kontrakt, der løber frem til sommeren 2022.

Den 26-årige midtbanespiller har spillet 45 Bundesligakampe og fire i pokalen, hvor det i alt er det blevet til syv mål og syv assists for sin nu tidligere klub Werder Bremen.

Men inden Thomas Delaney kan se frem til at jagte flere kampe og mål for sin nye klub, gælder det VM for Danmark og i første omgang en testkamp mod Mexico på lørdag.

Dyreste danske fodboldspillere

 1. Joachim Andersen (225 mio. kr.)

  (Sommeren 2019)

  I en alder af bare 23 år blev forsvarsspilleren Joachim Andersen Danmarks dyreste fodboldspiller, da den franske storklub Lyon kastede 225 millioner kroner efter den unge dansker.

 2. Jannik Vestergaard (180 mio. kr.)

  (Sommeren 2018)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommeren 2018 Tyskland ud med England. Her var det Southampton, der valgte at købe ham fri af kontrakten efter nogle flotte år i Gladbach for hele 180 millioner kroner. 

   

 3. Thomas Delaney (150 mio. kr.)

  (Sommeren 2018)

  Efter halvandet år i Werder Bremen bliver Thomas Delaney solgt for 20 millioner euro. Svarende til 150 millioner danske kroner.

  Den danske midtbanespiller skriver under på en kontrakt, der strækker sig over fire år.

 4. Pierre-Emile Højbjerg (ca. 110 mio kr.)*

  (Sommeren 2016)

  Efter to sæsoner med udlejning til først Augsburg og siden Schalke 04, besluttede Pierre-Emile Højbjerg at søge væk fra Bayern München. Her valgte han Southampton, som har etableret sig i den øverste halvdel af Premier League.

  *Kilde: Kicker og The Mirror

 5. Christian Eriksen (101 mio. kr.)

  (Sommeren 2013)

  Christian Eriksen havde etableret sig som en af de største profiler i Æresdivisionen, og flere storklubber håbede på at få fingrene i den danske tekniker. Eriksen valgte et skifte til Tottenham, fordi han fornemmede, at chancen for spilletid var større der. 

 6. Jesper Grønkjær (100 mio. kr.)

  (Vinteren 2001)

  Inden Christian Eriksens skifte til Tottenham var Jesper Grønkjær i lang tid den dyreste danske spiller. Efter to sæsoner i Ajax valgte han i 2000 at skifte til Chelsea, hvor han spillede i fire år.

 7. Simon Kjær (93 mio. kr.)

  (Sommeren 2017)

  Simon Kjær er to gange blevet solgt for et transferbeløb i nærheden af 90 millioner kroner. Største handel blev, da han skiftede fra Fenerbahce til Sevilla.

 8. Jannik Vestergaard (89 mio. kr.)*

  (Sommeren 2016)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommer Werder Bremen ud med Borussia Mönchengladbach, hvor han bliver holdkammerat med Andreas Christensen. Ifølge Kicker betalte Mönchengladbach knap 89 mio. kr.

  *Kilde: Kicker

 9. Brian Laudrup (82 mio. kr)

  (Sommeren 1998)

  Brian Laudrup etablerede sig som en populær stjerne i skotske Glasgow Rangers, men efter fire sæsoner ville han videre. Destinationen blev Chelsea i 1998, og prisen var efter datidens skala ganske anseelig.

 10. Christian Poulsen (75 mio. kr.)

  (Sommeren 2008)

  Christian Poulsen var i sin tid i Sevilla blandt de allerbedste defensive midtbanespillere i Europa. I den spanske klub nåede han blandt andet at vinde UEFA Cuppen, inden Juventus købte ham. Skiftet til Italien blev dog aldrig en succes for Poulsen.

 11. Andreas Cornelius (75 mio. kr.)

  (Sommeren 2013)

  Andreas Cornelius scorede 11 mål i sin debutsæson for FC København, og det skabte stor interesse fra udlandet. Cardiff valgte at bruge 75 millioner kroner på den unge angriber, som blot nåede at være i klubben i syv måneder, inden han vendte tilbage til FC København.