VM fodbold

Delaney skifter til Dortmund - bliver dyreste dansker nogensinde

Den danske VM-spiller har kort før slutrunden fået styr på sin fremtidige klubkarriere. Han skifter til Borussia Dortmund i en rekordhandel.

Rygterne har længe svirret, men nu er den god nok. Den danske midtbanespiller Thomas Delaney skifter fra den kommende sæson fra Werder Bremen til Borussia Dortmund.

De to klubber har ikke oplyst noget transferbeløb, men flere tyske medier såsom Transfermarkt, Sport.de, Kicker og Westfalen Post skriver enstemmigt, at der er tale om et skifte på 20 millioner euro. Svarende til 150 millioner kroner.

- Borussia Dortmund har altid haft førsteklasses oplevelser med danske landsholdsspillere. Thomas Delaney er en fysisk og karakteristisk stærk spiller, som passer ind på holdet med sin åbenhed og hans iver efter at vinde. Han vil berige vores spil med hans fysiske tilstedeværelse, siger Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc.

I sine halvandet år i Werder Bremen har Thomas Delaney formået at sætte et stort aftryk.

- Med springet til Bundesligaen tog Thomas et stort skridt og en ny opgave. Han har hele tiden givet udtryk for, at han ville spille international fodbold, og han har søgt de størst mulige udfordringer.

- Vi vil gerne takke ham for hans engagement og passion for Werder Bremen, og vi ønsker ham alt det bedste i Borussia Dortmund, siger Frank Baumann, sportsdirektør i Werder Bremen. 

Den 26-årige midtbanespiller har spillet 45 Bundesligakampe og fire i pokalen, hvor det i alt er det blevet til syv mål og syv assists.

Han fik Bundesligadebut mod Borussia Dortmund og han scorede i klubbernes seneste møde.

Den tidligere FC København-anfører har skrevet under på en kontrakt, der varer til sommeren 2022.

Delaney er en del af den VM-trup, der rejser til Rusland om få dage. I kvalifikationen har han været en fast mand i startopstillingen.

Dyreste danske fodboldspillere

 1. Joachim Andersen (225 mio. kr.)

  (Sommeren 2019)

  I en alder af bare 23 år blev forsvarsspilleren Joachim Andersen Danmarks dyreste fodboldspiller, da den franske storklub Lyon kastede 225 millioner kroner efter den unge dansker.

 2. Jannik Vestergaard (180 mio. kr.)

  (Sommeren 2018)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommeren 2018 Tyskland ud med England. Her var det Southampton, der valgte at købe ham fri af kontrakten efter nogle flotte år i Gladbach for hele 180 millioner kroner. 

   

 3. Thomas Delaney (150 mio. kr.)

  (Sommeren 2018)

  Efter halvandet år i Werder Bremen bliver Thomas Delaney solgt for 20 millioner euro. Svarende til 150 millioner danske kroner.

  Den danske midtbanespiller skriver under på en kontrakt, der strækker sig over fire år.

 4. Pierre-Emile Højbjerg (ca. 110 mio kr.)*

  (Sommeren 2016)

  Efter to sæsoner med udlejning til først Augsburg og siden Schalke 04, besluttede Pierre-Emile Højbjerg at søge væk fra Bayern München. Her valgte han Southampton, som har etableret sig i den øverste halvdel af Premier League.

  *Kilde: Kicker og The Mirror

 5. Christian Eriksen (101 mio. kr.)

  (Sommeren 2013)

  Christian Eriksen havde etableret sig som en af de største profiler i Æresdivisionen, og flere storklubber håbede på at få fingrene i den danske tekniker. Eriksen valgte et skifte til Tottenham, fordi han fornemmede, at chancen for spilletid var større der. 

 6. Jesper Grønkjær (100 mio. kr.)

  (Vinteren 2001)

  Inden Christian Eriksens skifte til Tottenham var Jesper Grønkjær i lang tid den dyreste danske spiller. Efter to sæsoner i Ajax valgte han i 2000 at skifte til Chelsea, hvor han spillede i fire år.

 7. Simon Kjær (93 mio. kr.)

  (Sommeren 2017)

  Simon Kjær er to gange blevet solgt for et transferbeløb i nærheden af 90 millioner kroner. Største handel blev, da han skiftede fra Fenerbahce til Sevilla.

 8. Jannik Vestergaard (89 mio. kr.)*

  (Sommeren 2016)

  Jannik Vestergaard skiftede i sommer Werder Bremen ud med Borussia Mönchengladbach, hvor han bliver holdkammerat med Andreas Christensen. Ifølge Kicker betalte Mönchengladbach knap 89 mio. kr.

  *Kilde: Kicker

 9. Brian Laudrup (82 mio. kr)

  (Sommeren 1998)

  Brian Laudrup etablerede sig som en populær stjerne i skotske Glasgow Rangers, men efter fire sæsoner ville han videre. Destinationen blev Chelsea i 1998, og prisen var efter datidens skala ganske anseelig.

 10. Christian Poulsen (75 mio. kr.)

  (Sommeren 2008)

  Christian Poulsen var i sin tid i Sevilla blandt de allerbedste defensive midtbanespillere i Europa. I den spanske klub nåede han blandt andet at vinde UEFA Cuppen, inden Juventus købte ham. Skiftet til Italien blev dog aldrig en succes for Poulsen.

 11. Andreas Cornelius (75 mio. kr.)

  (Sommeren 2013)

  Andreas Cornelius scorede 11 mål i sin debutsæson for FC København, og det skabte stor interesse fra udlandet. Cardiff valgte at bruge 75 millioner kroner på den unge angriber, som blot nåede at være i klubben i syv måneder, inden han vendte tilbage til FC København.