FIFA VM 2018

Hareide har givet Delaney fri til lægetjek: - Det er et kæmpe skifte

Thomas Delaney har fået fri til at forhandle sit skifte til Dortmund på plads. Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller forventes at blive præsenteret som ny spiller i storklubben Dortmund.

Kort før VM i Rusland ligner det, at midtbanespilleren Thomas Delaney får styr på fremtiden.

Til torsdagens pressemøde i landsholdslejren bekræfter landstræner Åge Hareide nemlig, at Delaney har fået fri for at forhandle et skifte fra Werder Bremen til Dortmund endeligt på plads.

- Det er et kæmpe skifte inden for Tyskland. En anerkendelse af Delaney, og hans spil i Werder Bremen. Nu på et endnu højere niveau, hvor de skal spille Champions League, og de ligger altid højt i tabellen i Tyskland. Det kan gøre ham endnu bedre som fodboldspiller, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Det forventes, at Delaney bliver den dyrest handlede danske fodboldspiller med en pris på op til 150 millioner kroner for en fireårig kontrakt. Det skriver Ekstra Bladet.

- Han er til lægetjek i dag, og det eneste, vi har sagt til ham er, at han ikke må løfte for tungt og træne for meget fysisk, for vi skal have ham i aktion på lørdag også, siger Åge Hareide med hentydning til lørdagens testkamp mod Mexico.

Midtbanespilleren skiftede til Werder Bremen fra FC København tilbage i 2017, og etablerede sig hurtigt som fast mand i den tyske klub, der sluttede på en 11. plads i Bundesligaen i denne sæson.

Dortmund sluttede som nummer 4.