VM fodbold

Tysk stjerne har skadesproblemer kort før VM

Den tyske stjerne Mesut Özil har problemer med sit knæ. Han spiller derfor ikke, når det tyske landshold fredag møder Saudi-Arabien i en testkamp.

Tyske Mesut Özil var en vital brik i VM-succesen i 2014. Han startede på banen i samtlige kampe og fik fuld spilletid i fire af Tysklands kampe ved slutrunden – heriblandt alle 120 minutter i finalesejren over Argentina.

Men optakten til dette VM er ikke forløbet, som den offensive kreatør havde håbet.

I lørdagens træningskamp mod Østrig, hvor Tyskland tabte med 2-1, måtte Özil således lade sig udskifte efter 76 minutter, fordi han havde fået et slag på knæet.

Det slag har efterfølgende vist sig at have givet Arsenal-spilleren problemer.

I fire dage har han ikke kunnet træne sammen med resten af det tyske landshold i forberedelserne til VM, og han kommer heller ikke til at spille landets sidste testkamp før slutrunden, når Joachim Löws udvalgte fredag møder VM-nationen Saudi-Arabien.

Det skriver det tyske fodboldforbund på Twitter med begrundelsen, at de ikke ønsker at tage chancer med Özils VM-deltagelse.

Torsdag var Mesut Özil tilbage på træningsbanen med sine holdkammerater for første gang, siden han fik slaget på knæet. Men det var langt fra på lige fod med de andre.

Det tyske medie Bild skriver, at Özil deltog i opvarmningen, udstrækningen og afleveringsøvelserne, men så snart der kom spil og mulighed for kontakt ind i træningen, trak Özil sig væk for i stedet at lave løbeøvelser med landsholdets læge og den fysiske træner.

Ender det med, at Mesut Özil misser dele eller hele VM, kommer det tyske landshold til at undvære en rutineret spiller. Før slutrundens start har den tidligere Real Madrid-spiller optrådt 90 gange i den tyske landsholdstrøje, hvor han 23 gange er blevet noteret for en scoring og hele 40 gange har sat næstsidste fod på en tysk scoring.

Tyskland spiller første kamp ved VM i Rusland den 17. juni, når de møder Mexico. De resterende to hold i gruppe F er Sverige og Sydkorea.