FIFA VM 2018

Ingen bitterhed hos vraget Mike Jensen: - Jeg under dem alle et VM

Mike Jensen i aktion mod Chile i foråret. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der er ingen bitterhed hos Mike Jensen, der blev vraget som én af de sidste spillere inden VM.

Mike Jensen var så tæt på en plads på det danske VM-hold, som man nærmest overhovedet kan komme.

Efter at have været et fast navn blandt landstræner Åge Hareides 23 udvalgte igennem en stor del af VM-kvalifikationen, blev Rosenborg-spilleren alligevel frasorteret til sidst, da der skulle sættes navne på den danske VM-trup.

Beskeden om sommerferie i stedet for VM fik Mike Jensen for snart en uge siden, men den danske midtbanespiller er helt afklaret med beslutningen.  

- Jeg har det okay. Det har været nogle gode dage med familie og venner. Trænerne bestemmer, og jeg respekterer deres beslutning. Jeg vil ønske holdet alt mulig held og lykke. Nyd det. Jeg under sgu dem alle sammen det. Det er vigtigt, at man gør det som holdkammerater. De har alle fortjent det, fortæller Mike Jensen til TV 2 SPORT. 

- Jeg havde forberedt mig lidt på begge scenarier. Jeg fik beskeden, gav dem hånden og ønskede dem held og lykke. Man har ikke rigtig lyst til at snakke lige i det øjeblik. Det er en svær situation for begge parter. Men jeg synes, at det blev håndteret professionelt og på en så god måde som muligt, forklarer Mike Jensen om øjeblikket, da han fik beskeden fra landstræneren.

Mike Jensen her til træning i norske Rosenborg.

Sådan er fodbold 

Den danske midtbanespiller var én af de fire sidste spillere, der blev frasorteret inden VM.

Blandt de andre var Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner, der begge har døjet med skader, men tidligere selv har givet udtryk for, at de var klar til at kunne spille i Rusland.

Hvad tænker du om den uro, der har været i forbindelse med Åges beslutninger? Er det bare et symptom på ærgerrighed, eller er det mere end det?

- Det er følelser. Fodbold ville være kedeligt uden. Ellers har jeg ikke nogle kommentarer til det, forklarer Mike Jensen, der samtidig ikke har det store at sige til landstrænerens beslutning om at lade ham blive hjemme fra VM.

- Jeg fik en kort besked om hvorfor, og det var helt fint. Men det bliver mellem mig og dem. Egentlig er jeg bare helt vildt beæret over den enorme medfølelse, folk har vist mig. Det har varmet ubeskrivelig meget. Det er surt, men sådan er fodbold. Mange skuffelser, få succeser, lyder det fra Mike Jensen til TV 2 SPORT.

Selvom skuffelsen lige skulle bearbejdes for den tidligere Brøndby-spiller, så bliver det ikke til en sommer uden fodbold.

For godt nok går Mike Jensen glip af at skulle spille VM, men slutrunden skal ses alligevel, og det er helt uden bitterhed.

- Jeg kommer selvfølgelig til at følge med. Og jeg er sikker på, at det bliver en endnu bedre oplevelse for mig at se Danmark spille slutrunde, end det før har været. Jeg har været en del af holdet, kender taktikken, drengene osv. Så det glæder jeg mig til, lyder det afslutningsvis fra Mike Jensen.

Danmark spiller, uden Mike Jensen, den sidste testkamp inden VM lørdag, når Mexico gæster Brøndby Stadion.