Fodbold

Juventus køber Buffon-erstatning i Genoa

Mattia Perin bliver ny keeper i Juventus. Miguel Medina / Ritzau Scanpix

Mattia Perin er hentet i Genoa og skal afløse Gianluigi Buffon på målmandsposten i Juventus.

Det er nogle gevaldige støvler og handsker, Mattia Perin skal overtage i den italienske fodboldklub Juventus. 

Fredag blev det således en kendsgerning, at den 25-årige keeper skifter fra Genoa til Juventus. Her har han indgået en fireårig aftale med mesterholdet. 

Dermed er det Mattia Perin, der skal forsøge at udfylde hullet, efter at Gianluigi Buffon i en lang årrække var den italienske storklubs målmand. 

Juventus annoncerede skiftet fredag. Ifølge nyhedsbureauet AFP betaler Juventus omkring 90 millioner kroner i tre portioner for målmanden.

Juventus råder også over den polske målmand Wojciech Szczesny i næste sæson, hvor klubben jagter sit ottende mesterskab i træk i Serie A. 

Gianluigi Buffon var anfører i Juventus, og han spillede sin sidste kamp i maj. Buffon nåede op på 656 kampe for Juventus, siden han skiftede fra Parma i 2001. 

Perin har spillet to landskampe for Italien, og han var med i den seneste trup, som Italiens fodboldlandstræner, Roberto Mancini, udtog. 

Mattia Perin er foreløbig Juventus' anden nyerhvervelse inden den kommende sæson. 

Torsdag oplyste Juventus, at lejespilleren Douglas Costa, der var ejet af Bayern München, var købt fri for 40 millioner euro (cirka 297 millioner kroner).