Fodbold

- Vi vil ikke forlænge, når Wass ikke vil være her, siger Celta-præsident

Daniel Wass her efter en scoring mod Real Madrid tidligere på året. MIGUEL RIOPA / Scanpix Denmark

En flirt mellem Daniel Wass og Valencia har fået danskerens arbejdsgiver til ikke at tilbyde ham en ny kontrakt.

Midtbanespilleren Daniel Wass blev vejet og fundet for let til den danske VM-trup af landstræner Åge Hareide.

I sin spanske klub Celta Vigo har Daniel Wass dog sæsonen igennem vist sig som én af profilerne på det galiciske mandskab. Én profil, de tidligere spanske mestre fra Valencia skulle have set sig varm på.

I øjeblikket har Daniel Wass et år tilbage af kontrakten i Celta Vigo, og den bliver ikke forlænget, fortæller klubbens sportsdirektør, Carlos Mouriño.

- Vi har besluttet ikke at forlænge kontrakten med Wass. Det er os, der har taget det her skridt, forklarer præsidenten til den spanske sportsavis Marca.

- Vi har en stor evne til at opnå enighed med spillere, der viser, at deres intention er at fortsætte i klubben og spille for Celta Vigo. Vi vil ikke tilbyde Wass en tre eller fire-årig forlængelse, hvis han ønsker at forlade os denne sommer til fordel for en anden klub, understreger præsidenten med hentydning til en åbenbart gensidig interesse mellem Wass og Valencia.

I danskerens nuværende kontrakt, der udløber i sommeren 2019, er der indskrevet en frikøbsklausul på godt 187 millioner kroner. Ifølge flere spanske medier er Valencia dog langt fra interesseret i at smide så mange penge efter midtbanespilleren.

Derimod spekuleres der i, at en pris i omegnen af 75 millioner kroner, ville få Celta Vigo til at sælge ham, da Valencia eller andre klubber ellers vil kunne hente Daniel Wass gratis om et år.

Og skulle det ende med et exit fra dette års nummer 13 i den bedste spanske række, så er det ikke noget, præsidenten hos Celta Vigo vil begræde.

- I det her transfervindue vil vi kunne finde spillere, der vil kunne dække for hans afgang. Det har vi formået med andre spillere andre år, afslutter Carlos Mouriño interviewet med Marca.