FIFA VM 2018

Danmark fik stoppet 270 minutters måltørke og vandt den sidste VM-test

Danmark slog Mexico i den sidste testkamp før VM. Lars Møller / Lars Møller/Ritzau Scanpix

Danmarks stime af kampe uden nederlag kom op på 15, da det blev til en 2-0-sejr over Mexico.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

I godt 270 minutters landsholdsfodbold havde Danmark ikke formået at score, men i den sidste testkamp forud for VM-slutrunden i Rusland blev måltørken stoppet.

To scoringer kort efter hinanden i anden halvleg gav Danmark selvtillid på målkontoen og en sejr over Mexico på 2-0, hvilket betyder, at Danmarks stime af kampe uden nederlag nu er oppe på 15.

Første VM-kamp spilles den 16. juni, hvor modstanderen hedder Peru.

Danmark-Mexico 2-0

  • 1-0 Yussuf Poulsen (71')
  • 2-0 Christian Eriksen (74')

Det sagde de efter kampen

- Det føltes meget godt. Jeg rammer den helt perfekt og kunne godt mærke, at den nok skulle gå ind. Det giver selvfølgelig selvtillid til hele holdet. Vi spiller en fremragende kamp, holder dem fra chancer og skaber selv chancer til mere end de to mål, siger Yussuf Poulsen til Kanal 5.

- Vi ville meget gerne vinde. Vi har spillet nogle uafgjorte og ikke scoret mål i de seneste kampe. Vi er lidt mere modige i dag. Mexico kommer for fulde gardiner, og det kræver mod at spille sig ud af det. Det synes jeg, vi klarer fint, siger Thomas Delaney til Kanal 5.

Lyn-analyse

Vi formår at score og, vi er igen solide i defensiven. Det er en god base at have med sig. Det var ikke verdens bedste kamp, men vi kan heller ikke forvente at spille som Brasilien, Tyskland eller Spanien.

Vi så noget interessant i Martin Braithwaite, der øjner en mulighed for at spille. Han viser gåpåmod – Sisto var dårlig – og det kan give en startplads. Men jeg ved ikke, hvor modig Åge Hareide er i forhold til det.

Det vigtigste at tage med fra kampen var, at vi scorer og vinder kampen, så vi ikke kommer til VM med en dårlig følelse.

Referat

Af Ritzau

Danmark fik testet flere taktiske træk inden den første VM-kamp mod Peru lørdag i næste uge.

Landsholdet havde flere gange held med at få lagt et pres ved at sende en lang bold frem i højre side, hvor Yussuf Poulsen og Henrik Dalsgaard overmatchede deres direkte modstandere.

Farligst blev det dog, når danskerne overfaldt mexicanerne ved at presse højt på banen.

Flere gange gav det løse muligheder, og efter 27 minutter gav det en friløber.

Thomas Delaney stjal selv bolden og havde frit løb ned mod målmand Guillermo Ochoa. Delaney spejdede efter Nicolai Jørgensen på midten, men angriberen var så tæt markeret, at Delaney blev nødt til at prøve selv.

Den kommende Dortmund-spiller prøvede at lobbe bolden i mål, men forsøget blev pareret. Det var den bedste danske mulighed i første halvleg.

I den anden ende havde Mexico mest succes med at angribe i Danmarks højre forsvarsside, hvor Henrik Dalsgaard flere gange var et skridt efter dribleren Jesus Corona.

Farligere end et langskud i favnen på Kasper Schmeichel blev det ikke i de første 45 minutter.

Pione Sisto havde haft en vanskelig første halvleg med flere boldtab, og i pausen blev han skiftet ud til fordel for Martin Braithwaite, akkurat som det var tilfældet i Sverige i sidste uge.

Også Nicolai Jørgensen blev pillet ud i pausen, og i stedet fik 20-årige Kasper Dolberg muligheden for at spille sig tættere på en VM-startplads.

Dobbeltindskiftningen var ved at give bonus allerede efter fire minutter, da Braithwaite sendte bolden ind til Dolberg, som dirigerede den snert forbi mål.

Bortset fra det opløftende moment var begyndelsen af anden halvleg en træg omgang.

Ingen af holdene investerede kræfter nok i for alvor at gribe momentum, og i et forsøg på at live spillerne op iværksatte publikum en bølge, som både de danske tilskuere og de over 1300 mexicanske fans var med på.

Efter at have kørt fire-fem omgange rundt på stadion fik bølgen den ønskede effekt set med danske øjne i det 71. minut.

Højrekanten Yussuf Poulsen modtog bolden på hjørnet af feltet, og med et træk bag om støttebenet ind i banen satte han sin oppasser, før han kontrolleret drejede bolden i målhjørnet med sit ellers noget koldere venstre ben.

Drømmemålet blev fulgt op af endnu en dansk scoring tre minutter efter.

Henrik Dalsgaard tog hurtigt et langt indkast tæt på midterlinjen og sendte Christian Eriksen alene mod målmand Ochoa. Her var Eriksen iskold, da han scorede sit første landskampsmål i 2018.

Så var der åbnet for sluserne, og der var optræk til flere danske mål i de følgende minutter, men uden forløsning.

Mexico nåede at markere sig en enkelt gang i anden halvleg, da Javier Hernández, der er kendt som "Chicharito", ramte stolpen efter et indlæg i det 84. minut.