VM fodbold

Hareide: - Vi bliver bombet med alt andet end selvtillid udefra

Testkampen mod Mexico skal bruges til at tanke selvtillid og bliver ingen 'sommerkamp', forsikrer landstræneren.

Før sidste VM-test lørdag er Danmark ubesejret i 14 kampe. En stime, der gerne skal udbygges mod Mexico, så de udvalgte 23 kan tanke yderligere tro på tingene frem mod slutrunden i Rusland.

For mens resultaterne på banen har flasket sig, har negative historier om fravalgte spillere fyldt meget, mener landstræner Åge Hareide.

- Jeg forventer, at vi er klar i morgen. Det bliver ingen sommerkamp. Det bliver en kamp for at spille mod Peru, og det bliver en kamp for, at vi beholder vores selvtillid.

- Vi har brug for at arbejde med det hele tiden, for vi bliver bombet med alt andet end selvtillid udefra. Derfor skal vi arbejde med resultaterne i hver eneste kamp, lød det fra landstræner Åge Hareide på gårsdagens pressemøde før kampen.

Her forklarede den 64-årige nordmand, at han og de 23 danske VM-spillere forsøger at ignorere historierne om visse frasorterede spilleres utilfredshed.

- Det begyndte med Wass, som var misfornøjet, og fortsatte med Bjelland, som også var misfornøjet. Det bliver på en måde de utilfredse spillere, der fokuseres på. Og det vil vi gerne holde ude.

God test frem mod Peru-kamp

På pressemødet fortalte Hareide videre, at han ser kampen mod en Mexico som en god mulighed for at forberede sig på Danmarks første modstander til VM, Peru.

- De spiller meget aggressivt med højt pres. De er hurtige og spiller på en måde, der er meget typisk for latinamerika. Det er et solidt, velorganiseret og hårdtarbejdende hold, og det er en god test for os at spille mod den slags.

Selvom, der er tale om sidste test, før det for alvor går løs, er der stadig startpladser at kæmpe om. Det gælder om at vise sig frem nu. 

- Jeg tror, vi kommer til at skifte nogle spillere i morgen også. Sådan, som det ser ud nu, har vi nogle spillere, der kan skabe stabilitet i vores hold, og det er vi afhængige af, ikke mindst defensivt. Og det tror jeg, vi kommer til at se et udtryk for i løbet af kampen mod Mexico, siger Åge Hareide, der pointerer, at det stadig er muligt at spille sig i betragtning til at starte i det danske angreb. 

- Offensivt har vi en ekstra spiller med, og det gør også, at vi øger konkurrencen frem mod Peru-kampen. Vi skal slet og ret se, hvem der er skarpest, og det får vi at se gennem træning og kampen i morgen. Det handler mest om at præstere. Man bliver altid nødt til at have en mavefornemmelse for, hvem du skal bruge, og hvem der passer godt sammen. Vi har ikke lagt os fast på det endnu.

En af de spillere, landstræneren har benyttet sig meget af, er Andreas Cornelius, der måtte sidde over med en skade senest mod Sverige. Han er imidlertid tilbage i fuld vigør mod Mexico. I Stockholm var der modsat spilletid til Kasper Dolberg, der arbejdede hårdt og leverede en fin indsats efter sin indskiftning i anden halvleg. 

- Han har været rigtig god. Han ser frisk ud og sparker som en hest. Jeg har store forhåbninger til Kasper Dolberg, fortæller Åge Hareide.

Danmarks VM-test mod Mexico bliver fløjtet i gang klokken 20 lørdag aften. Kampen spilles på Brøndby Stadion.