Tysk VM-stjerne blev buhet på banen mod Saudi-Arabien

Ilkay Gündogan er kommet i modvind efter han udviste støtte til den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan.

Det var ikke så meget resultatet, der rendte med overskrifterne, da Tyskland hjemme slog Saudi-Arabien med 2-1 i en testkamp forud for VM i Rusland.

Det var derimod tilskuernes reaktion, da Manchester Citys midtbanestjerne Ilkay Gündogan blev skiftet ind på banen med 30 minutter tilbage af kampen. Der blev nemlig buhet af ham.

Årsagen er, at han sammen med sin tyske landsholdskollega Mesut Özil sidste måned lod sig fotografere sammen med den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan, der ikke er særlig populær i Tyskland.

Gündogan overrakte Erdogan en Manchester City-trøje signeret til ’min præsident’.

- At en landsholdsspiller bliver buhet af hjælper ingen. Hvad Ilkay gøre ved det nu? Spurgte Löw retorisk overfor ARD efter kampen mod Saudi-Arabien.

- De tog et billede, men han har snakket om det i pressen, og han har udtrykt sin støtte til tyske værdier. Nu skal den sag være slut, fortsatte Löw, der faktisk forsøgte at få publikum til at klappe af Gündogan, da udskiftningen fandt sted.

Inden kampen gik i gang var også tyskernes holddirektør Oliver Bierhoff ude og forsvare Ilkay Gündogan.

- I (medierne, red.) nævner det hver eneste dag fordi I ikke har noget andet at tale om. I kan stille spørgsmålene, men I må acceptere, når nogen svarer; jeg taler ikke mere om det.

I 2017 aflyste Tyskland blandt andet en række valgmøder for tyrkere, der er bosat i Tyskland, og det fik Erdogan til at drage paralleller til Nazi-Tyskland, hvilket udløste en mindre diplomatisk krise.

Gündogan har efter billedet understreget, at det aldrig var hensigten at lave et politisk statement ved at møde Erdogan.

Både Mesut Özil og Ilkay Gündogan er født i Tyskland af tyrkiske forældre.