Fodbold

Franske medier: Nicki Bille skal i fængsel for vold

(arkiv) Nicki Bille spillede i 2015 for Esbjerg. Claus Fisker / Scanpix Denmark

Den danske fodboldspiller Nicki Bille blev torsdag anholdt af politiet i Monaco.

TV 2 SPORT har tirsdag morgen været i kontrakt med Nicki Billes agent, der er rystet over sagen, men derudover ikke har nogen kommentar.

Nicki Bille er nok engang kommet i politiets søgelys efter en episode i Monaco.

Nyhedsbureaut AFP skriver ifølge flere franske medier, at den tidligere landsholdsspiller mandag blev idømt en måneds ubetinget fængsel for vold og usædelig opførsel. Nyheden kan lige nu læses på en lang række franske medier.

Udover fængselsstraffen har Bille fået en bøde på 5500 kroner og er blevet pålagt at betale godt 22.000 kroner til offeret.

Ifølge AFP skrev det monegaskiske medie Monaco-Matin torsdag, at han slog en kvinde, som forsøgte at stoppe ham, da han tog kvælertag på en dansk veninde foran en bar i fyrstendømmet.

Samme aften var han blevet tilbageholdt af politiet i Monaco for at være i besiddelse af kokain. På hans telefon blev der fundet billeder af blandt andet sexscener samt en videooptagelse af et blowjob på en boulevard i Monaco, hvilket anklageren i retten kaldte "upassende".

Nicki Bille forklarede ifølge AFP i retten, at han var fuld, og han havde svært ved at tro, at han havde slået kvinden.

- Det er ikke til at forestille sig, at jeg kunne have opført mig sådan, men jeg sætter ikke spørgsmål ved offerets udtalelser. Jeg er parat til at kompensere hende, sagde Bille ifølge AFP.

Tidligere straffet

Det er ikke første gang, Nicki Bille er i politiets søgelys.

Nicki Bille blev ifølge Adressa anholdt i Norge for gadeuorden tilbage i 2013 og fik en bøde på knap 8000 kroner.

I 2015 fik Nicki Bille så en betinget fængselsdom på 60 dage i Danmark, da han blev kendt skyldig i året før at have modsat sig politiets arbejde og udøvet vold mod en tjenestemand i funktion.

Nicki Bille har spillet tre landskampe for Danmark og scoret et enkelt mål.

Lige nu er han tilknyttet den græske fodboldklub Panionios.

Siden Bille blev i professionel i 2005, har han været tilknyttet 13 forskellige klubber, heriblandt spanske Villarreal, norske Rosenborg, franske Evian og polske Lech Poznan.