Fodbold

Danmarks førstemålmand stopper øjeblikkeligt på landsholdet

Stina Lykke annoncerede efter 5-1-sejren over Ungarn, at hun stopper på landsholdet.

Da kvindelandsholdet i fodbold i 2017 fik et stort folkeligt gennembrud ved EM, var målmand Stina Lykke en stor del af årsagen.

I semifinalen mod Østrig leverede Stina Lykke nemlig tre redninger i straffesparkskonkurrencen, der gav Danmark en finaleplads - men nu skal der findes en ny helt til de kommende slutrunder.

Stina Lykke har nemlig valgt at stoppe på landsholdet med øjeblikkelig virkning. Det annoncerede den 32-årige målmand til DR efter tirsdagens landskamp, hvor Danmark besejrede Ungarn med 5-1

- Det er ikke nemt at tage store beslutninger, men det er én, jeg har overvejet længe. Og jeg bliver nødt til også at lytte til kroppen. Den har jeg ignoreret længe nok nu, siger Stina Lykke til TV 2 SPORT om sit overraskende stop.

- Jeg snakkede med trænerstaben igår og så fortalte jeg truppen det her bagefter. Det skulle ikke være fokus på det inden kampen. Det var en mega vigtig kamp, siger Lykke, der ikke er meget for at lægge landsholdstrøjen fra sig for sidste gang.

- Det bliver ad helvede til. Men det ved jeg godt, for jeg brænder for det stadigvæk. Det havde været meget nemmere, hvis jeg ikke havde syntes at fodbold var sjovt mere. Men jeg synes stadigvæk, det er mega sjovt og repræsentere mit land og stå derude på banen. Så det bliver rigtig hårdt, siger Stina Lykke.

Landstræner Lars Søndergaard skal nu vælge en ny førstemålmand til resten af VM-kvalifikationen, hvor Danmark kæmper mod Sverige om den direkte billet til slutrunden næste år. Der mangler to kampe i kvalifikationen.

Stina Lykke Petersen har spillet 81 landskampe og spiller til daglig for KoldingQ i den danske 3F Liga.