FIFA VM 2018

Danmarks træning var et kæmpe tilløbsstykke i Rusland

Den danske træning var et tilløbsstykke. Mikkel Asferg / TV 2

Den nybyggede tribune ved træningsbanen lidt uden for Anapa var så godt som fyldt, da Danmark trænede tirsdag formiddag.

Flere hundrede russiske fodboldfans benyttede muligheden for at se Danmarks VM-stjerner på nærmeste hold.

Både børn og voksne ventede længe på den cirka 70 meter brede tribune, efter de var kommet gennem en omfattende sikkerhedskontrol. I en halv times tid måtte de nøjes med at se Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og Jonas Lössl spille lidt hyggebold omkring det ene mål, mens banen blev vandet. Og så kom Pione Sisto, assistenttræner Jon Dahl Tomasson og resten af holdet ud på den nyklippede bane.

Tilskuerne til den danske træning.

- Den bane er fantastisk. Jeg tror, det er den bedste bane, vi har været på i meget lang tid, sagde landstræner Åge Hareide inden træningen.

Tirsdagens træning var den første åbne træning for Danmarks vedkommende under VM i Rusland. Den foregik på et helt nybygget træningsanlæg, der udenfor rummer en fodboldbane og et ekstra stykke græs til løbeøvelser længst væk fra tribunen.

Spillerne trænede også efter ankomsten mandag eftermiddag, og Henrik Dalsgaard er glad for, at faciliteterne bliver tilpasset danskernes behov.

Åge Hareide på banen inden dagens træning.

- Banen skulle lige klippes til i dag, for den var lidt lang i forhold til, hvad vi gerne vil have. Nu står den snorlige, så der er ikke noget at klage over der, lød det fra Henrik Dalsgaard, inden han skulle i aktion.

Fra sidelinjen blev enhver bevægelse fulgt nøje. Tilskuerne jublede tilmed begejstret, når målmændene kastede sig ud i en ekstraordinær aktion. De imponerede tilråb tiltog, da holdet begyndte at spille seks mod seks. Her blev gode detaljer, redninger og især mål belønnet med ’oooh’ eller klapsalver.

Danmark spiller den første VM-kamp lørdag den 16. juni mod Peru. Kampen vises direkte på TV 2, TV 2 PLAY og på en storskærm i Parken.