VM fodbold

Peru er langt bedre end forventet, lyder svensk advarsel til Danmark

Danmarks VM-åbningskamp mod Peru er en 50/50-kamp, mener den svenske fodboldjournalist Patrick Ekwall oven på Sveriges kampe mod begge nationer.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Du er tilgivet, hvis du ikke ligger søvnløs over Danmarks første modstander ved VM. Peru har trods alt ikke været med siden 1982.

Men danske fans - og spillere - bør alligevel have mere end almindelig stor respekt for Peru, der sagtens kan give Danmark en dårlig start på VM.

Sådan lyder det fra den anerkendte svenske fodboldjournalist Patrick Ekwall, der nærstuderede Perus landshold i holdets sidste testkamp inden VM. Her spillede Peru nemlig 0-0 mod Sverige i Göteborg.

- Jeg tænker, at Danmark-Peru er 50/50. Helt sikkert. Det bliver absolut ikke en walkover for Danmark. Det er en svær kamp. Peru er langt bedre, end man forventer. De er meget bedre, end de 'lyder' til, så at sige. De er ikke Brasilien eller Argentina, men de er gode. Helt på niveau med Uruguay, siger Patrick Ekwall, der har fulgt svensk og international fodbold i mere end 30 år for blandt andre TV4 og senest som kronikskribent for avisen Expressen.

Sverige var bookmakernes favoritter inden kampen mod Peru, men selvom begge hold havde chancer, endte kampen uden mål.

Peru spiller som Sverige

Mens de fleste danske fodboldfans så Danmark besejre Mexico med 2-0, blev de svenske fans endnu engang "forkælet" med en kamp uden mål. Symptomatisk, ifølge Ekwall.

- Det var en vældig kedelig kamp. Sverige er jo, hvor Sverige er. Spillet bliver let en smule tilknappet. Og Peru spiller ikke specielt sydamerikansk, synes jeg. De spiller faktisk lidt ligesom Sverige. De spiller meget taktisk og fysisk. De er ganske forsigtige i angrebsspillet og stærke defensivt. Det var ikke det, jeg havde forventet af Peru. Men det var tydeligt, at det var et uhørt organiseret hold, siger Ekwall, der betoner Perus største styrker, som han oplevede dem på Ullevi i Göteborg.

- De har særdeles kraftfulde spillere blandet med noget sydamerikansk teknik. De har to klassespillere i Jefferson Farfán og Paolo Guerrero oppe foran, men generelt et godt hold, der bliver svært at trænge igennem. Det var tydeligt, at Peru har besluttet at bygge holdet op bagfra. Derfor kan de også have spillet så mange kampe i træk uden at tabe.

Perus seneste nederlag var til Brasilien tilbage i november 2016.

Tålmodighed er en dansk dyd

Sverige er med andre ord langt fra det eneste hold, der forgæves har forsøgt at besejre Peru. Ifølge Ekwall skal Åge Hareide og det danske landshold især have fokus på én ting i optakten til VM-åbningen.

- Jeg tror, man skal have tålmodighed. Stor tålmodighed. Peru vil gerne give modstanderne fornemmelsen af at have kommandoen. Og så skal man være opmærksomme på Perus hurtige omstillingsspil. Men der er muligheder at finde i det etablerede spil. Jeg tror, at en spiller som Pione Sisto, hvis han kommer til VM i form, kan blive rigtig vigtig for Danmark i den her kamp. Sammen med Eriksen, selvfølgelig.

Det har været nævnt som et tema, at de danske spillere er en del større end Perus. Ser du Danmark have en fordel der?

- Så meget mindre er de ikke. De er kraftfulde og stærke i forsvarsspillet – og de var ikke små. Sverige har også store og stærke spillere, men der var ingen forskel at mærke. Nogle af Perus spillere er små, men ikke alle. Yoshimar Yotún (Perus defensive midtbanespiller, tidligere Malmö FF, red.) er en lille spiller (171 cm), men ellers er de store nok – og atletiske.

- Det er svært at vinde dueller mod Simon Kjær, men det er det også, selvom man er 2 meter og 30. Det handler ligeså meget om timing og så videre, så nej, det ser jeg ikke som den store fordel, slutter Patrick Ekwall.

Danmark og Peru mødes på lørdag klokken 18 i en VM-kamp, der kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.