FIFA VM 2018

Danmark arbejder intenst med ét våben mod VM's laveste hold

Åge Hareide håber, Danmark kan udnytte Christian Eriksens 'gode fod' og slå Peru i luftrummet. Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Hvad de peruanske spillere har i national stolthed og fodboldpassion, mangler de i højden. Det vil den danske landstræner udnytte i VM-premieren.

Danmark mod Peru. Et af VM-slutrundens højeste hold mod et af de laveste.

Det faktum er så oplagt en mulighed for at sikre en god VM-start, at Åge Hareide og spillerne kommer til at have et meget stort fokus på dødbolde inden premierekampen.

- Vi kommer til at arbejde intenst med det. Jeg tror, vi skal være rigtig dygtige dér. Vi har en god fod hos Christian Eriksen og højde og styrke, og sædvanligvis kommer vi til afslutninger efter dødbolde. Det skal vi gøre igen, siger landstræneren, der ligefrem overveje at prioritere spillernes højde, når han udvælger de 11 spillere, der skal på banen.

- Ja, det er noget, vi tænker på. Vi må i hvert fald have en vis del spillere, der er høje, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Danmarks træninger i Rusland onsdag og fredag kommer blandt andet til at være med fokus på offensive dødbolde.

Danmark råder over VM-slutrundens højeste markspiller. Jannik Vestergaard måler 199 centimeter, ligesom den belgiske målmand Thibaut Courtois. Den gennemsnitlige højde, især trukket ned af teknikerne Pione Sisto og Michael Krohn-Dehli, er 1,85 meter.

Målmanden bliver på stregen

Gennemsnitshøjden på det peruanske landshold, der er det næstlaveste hold ved VM 2018, er 1,78 meter. Læg dertil en målmand, der ikke er særlig begejstret for at springe ud i feltet for at gribe et indlæg. Det giver muligheder for den danske offensiv.

Er du meget opmærksom på, at målmanden ikke går så meget ud, blev Hareide spurgt under tirsdagens presseseance.  

- Ja, det kan man godt sige, svarede landstræneren med et stort smil.

På grund af sin højde og sin fysik er Andreas Cornelius et oplagt emne i angrebet. Efter at have siddet over i testkampene mod Sverige og Mexico forsikrer Atalanta-angriberen, at han er helt klar til at spille lørdag aften. Og Åge Hareide ser muligheder for Cornelius i både startopstillingen og som joker.

- Vi har haft Cornelius, Poulsen, Jørgensen og Bendtner (inden han blev skadet, red.) i tankerne i forhold til Peru som store og stærke spillere i boksen. Vi har også Kasper Dolberg, som har en fysisk tilstedeværelse, der er større en peruanerne.

- Cornelius ved vi kan være en afgørende faktor. Det var han mod Polen (i kvalifikationen), og mod Peru kan han også blive en vigtig faktor. Vi må vælge spillere, så vi også kan forandre kampene undervejs. Cornelius kan både starte og ændre kampen – det får vi at se.

Danmark møder Peru lørdag den 16. juni, og allerede under onsdagens træning bliver tilskuere og presse gennet væk efter et kvarter. Danmark skal træne luftvåbnet uden opsyn, så det forhåbentlig bliver et afgørende våben i premierekampen.

Danmark – Peru vises direkte på TV 2, TV 2 PLAY og på en storskærm i Parken, hvor der er fri entré.