FIFA VM 2018

Forstår ikke Danmarks valg af testkamp: - Det er noget helt andet

Åge Hareide kan måske ikke bruge kampen mod Mexico til så meget i forhold til Peru, mener svensk ekspert. Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Åge Hareide og DBU valgte Mexico som sidste test-modstander med VM-modstanderen Peru for øje. Blandt eksperter er der dog delte meninger om det valg

Den sidste test er vigtig. Det har landstrænere fra hele verden med al sandsynlighed slået fast i den seneste uges tid. Således også den danske landstræner, Åge Hareide, inden lørdagens testkamp mod Mexico.

- Alle er kampe er vigtige, men det her er det sidste tjek før Peru, og vi har jo valgt Mexico, fordi de på mange måder minder om Peru i presspillet, i aggressiviteten og i spillestil. De er uberegnelige og spiller med mange forskellige systemer og formationer, og de skifter hele tiden, sagde Åge Hareide til bold.dk i forbindelse med Mexico-kampen.

Så langt, så godt. Danmark vandt 2-0, og så skulle man jo tro, at Danmark stod godt rustet til den vigtige VM-åbner mod Peru. Men den sammenhæng kan være en dansk fejlslutning, lyder det fra en svensk fodboldskribent, der har fulgt de pågældende holds VM-forberedelser tæt.

- Mexico er noget helt andet end Peru. Mexico spiller ”tyndere” og satser mere offensivt. Danmark møder Mexico for at forberede sig på Peru – og Peru møder Sverige for at forberede sig på Danmark. Men det er helt forskellige hold, siger Patrick Ekwall, fodboldjournalist og klummeskribent for Expressen, efter Sveriges 0-0 testkamp mod netop Peru.

- Danmark spiller jo overhovedet ikke som Sverige, og Mexico spiller overhovedet ikke som Peru. Men så kigger man på geografien og tror, det er det samme, fortsætter han.

Patrick Ekwall advarer derudover danskerne mod at undervurdere Perus landshold, der måske ikke klinger af det store, rent fodboldhistorisk, men som med 0-0-kampen i Göteborg viste en række kvaliteter, især defensivt, der kan give Danmark problemer.

Mere "typer" end taktik

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen har nærstuderet Perus landshold, blandt andet i sidste testkamp mod Sverige, og anerkender Patrick Ekwalls pointe om, at Mexico og Peru griber kampene an på ganske forskellig vis.

Lorentzen mener dog, at det danske landshold alligevel har fået en masse brugbar Peru-forberedelse ud af Mexico-kampen.

- Ekwall har jo ret i, at Perus taktiske tilgang er langt mere organiseret og defensiv, end det mere åbne og offensive Mexico. Peru tillader slet ikke den samme plads.

- Til gengæld har Mexico mange af de her små, hurtige typer på holdet, som Peru også har. Og her har spillerne hentet brugbar erfaring. Det er bare noget andet for en type som Pione Sisto at spille mod en hurtig back, som han ikke bare løber fra, end en tung svensker eller lignende, siger Kasper Lorentzen og fremhæver Perus lynhurtige højreback Luis Advincula som en spiller, Pione Sisto skal slå på snuhed - og ikke hurtighed.

I det hele taget tror den tidligere landsholdsspiller på en taktisk og forsigtig åbningskamp for begge hold. En kamp, der meget vel kan ende i en pointdeling.

- Kampen er så vigtig for begge hold, og deres videre VM-muligheder, at det meget vel kan ende uafgjort i en forsigtig og taktisk kamp, siger Lorentzen fra Moskva.

Du kan se Danmarks åbningskamp mod Peru på lørdag klokken 18.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.