VM fodbold

Fyring kommer bag på eksperter: - Det ligner ledelsesmæssigt kaos

Julen Lopetegui er fortid som landstræner for Spanien, og timingen og beslutningen fra fodboldforbundet undrer ekspert og cheftræner Peter Sørensen.

Det spanske fodboldforbund har fyret den succesfulde landstræner Julen Lopetegui, to dage før Spanien åbner VM mod Portugal.

TV 2 SPORTs ekspert under VM og cheftræner for Silkeborg, Peter Sørensen, undrer sig over den beslutning.

- Min umiddelbare reaktion er, at jeg er forundret, siger han og tilføjer, at det potentielt kan få konsekvenser for holdet ved VM.

- Det er uheldigt for holdet. Der er selvfølgelig nogle forskellige rytmer, som spillerne har været vant til at træne, forberede og spille, som der har fungeret, som i almindelighed kommer til at blive gjort på en anden måde med en anden træner, siger Peter Sørensen.

Glen Riddersholm, en anden af TV 2 SPORTs eksperter, er ikke i tvivl om, at det her kan få store konsekvenser for Spaniens VM.

- Det kommer som et kæmpe chok. Spanien er gået fra at være en af de åbenlyse favoritter til at vinde VM til at være en ubekendt faktor. Nu står de her i en situation, som udefra set bedst kan ligne ledelsesmæssigt kaos. Det er som udgangspunkt alt andet end positivt, siger Riddersholm og uddyber.

- Det er det, man allermindst har brug for som fodboldhold. Nu har man distanceret sig fra sit klubhold og er kommet ind i et mentalt mode og tankegang omkring sit landshold. Man har forberedt sig taktisk, strategisk med en landstræner, som kun har skullet forberede sig til den her slutrunde. Hele det fundament kunne umiddelbart være i fare for at blive revet væk under holdet.

Spillerne prøvede forgæves at overtale præsidenten

Præsidenten for det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, fortæller, at spillerne til det sidste forsøgte at redde træneren og tale forbundet fra fyringen. Men det lykkedes ikke.

- Det er en naturlig reaktion fra landsholdsspillerne, fordi de godt kender konsekvenserne ved en fyring. Hvem skal nu tage over? De spiller på fredag en livsvigtig kamp mod Portugal. Det er et stærkt karaktertræk fra spillerne, at de vil kæmpe for deres træner, siger Riddersholm.

- Samtidig må man også have respekt for, at der på det øverste ledelsesmæssige niveau er en ansvarlighed, man som ledelse er nødt til at udvise. Hvis man føler, der er foregået noget, som er uacceptabelt og et brud på tillid, er det en naturlig konsekvens.

Spanien spiller mod Portugal på fredag klokken 20. En kamp, du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY.