Kasper Schmeichel kan overgå sin far, når Danmark møder Peru

16x9
Kasper Schmeichel har ikke lukket et mål ind på landsholdet, siden Danmark kvalificerede sig til VM. Foto: Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Danmark har ikke lukket et mål ind i hele 2018, hvor holdet har spillet fire testkampe. På lørdag kan holdet slå en defensiv rekord.

Det er over en fodboldkarriere siden, Danmarks defensiv har været så god, som den er nu.

I fire kampe har Kasper Schmeichel holdt sit mål rent, hvilket ikke er sket for en landsholdsmålmand siden hans far Peter Schmeichel præsterede samme stime i 1995.

Dermed kan Kasper Schmeichel altså overgå sin far med kamp nummer fem, hvis han også holder målet rent lørdag aften mod Peru. Så mange kampe har Danmark aldrig spillet i træk uden at indkassere mål.

- På det her niveau drejer det sig om én ting: Stabilitet. At kunne spille til nullet, sagde assistenttræner Jon Dahl Tomasson flere gange, inden landsholdet trænede onsdag formiddag lidt uden for Anapa.

- Vi skaber ALTID chancer, og så kan det være, vi nogle gange ikke får puttet den ind, hvilket kan være møghamrende irriterende, men at have en stabilitet og komme til chancer, det vinder man fodboldkampe på.

Den udmelding afspejler Danmarks testkampe inden VM. Kampene endte 1-0 mod Panama, 0-0 mod Chile, 0-0 mod Sverige og 2-0 mod Mexico.

Fire på stribe fire gange

Ifølge Gracenote er det sket fire gange, at Danmark har holdt nullet i fire kampe i træk. Første gang var fra oktober 1986 til maj 1987. Anden gang var fra juni til oktober 1993. Tredje gang var fra april til august 1995.

Venstrebacken Jens Stryger fremhæver kontinuiteten på det nuværende landshold som den primære årsag til, at modstanderne har så svært ved at passere Kasper Schmeichel.

Schmeichel indledte onsdagens træning med nogle særlige briller, der udfordrer reaktionsevnen.
Schmeichel indledte onsdagens træning med nogle særlige briller, der udfordrer reaktionsevnen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

- Vi har haft den samme stamme i lang tid, og vi træner benhårdt på det. Det er fantastisk, at vi ikke har lukket mål ind i 2018, og jeg håber, det fortsætter lang tid endnu, siger Stryger til TV 2 SPORT.

- Vi prøver at forbedre os for hver eneste kamp, og vi ser en masse video af, hvad vi kan gøre bedre som forsvarsspillere. Men vi ser også forsvarsspillet som en helhed i holdet for at bryde bolden tidligt, så den slet ikke kommer ned til os i forsvaret. Det har fungeret godt.

Danmark møder Peru lørdag den 16. juni klokken 18. Kampen vises på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor samtlige VM-kampe sendes direkte.