FIFA VM 2018

Åge Hareide har bandlyst russiske restauranter

Det danske landshold kommer ikke til at få kulinariske oplevelser fra det russiske køkken under VM.

Husk, du kan se alle kampe fra VM på TV 2 Play.

Det danske landshold er kommet godt på plads i Rusland, hvor VM for danskernes vedkommende begynder lørdag med kampen mod Peru.

I det russiske har landsholdet forsøgt at tage højde for alt i jagten på at optimere præstationerne til VM. Træningsfaciliteterne er i top, madrasserne er speciallavet og så har danskerne deres egne kokke med til Rusland.

Og de to kokke får ingen fridage i det russiske. Landstræneren har nemlig forbudt spillerne at tage ud på de lokale russiske restauranter.

- Det er ikke noget for os. Vi har vores egne kokke med, som passer på, både hvad vi spiser, og hvad vi får af råvarer. Så på det punkt er vi hermetisk lukket. Vi skal ikke ud på nogen russiske restauranter. Vi plejer ikke at tage ud på restauranter, når vi er ude at rejse. Vi holder til på vores hotel, fortæller landstræner Åge Hareide til TV 2 Norge.

- Det er ikke fordi, vi ikke tror, at russisk mad ikke kan spises, men vi har to kokke med, der laver fantastiske måltider. Gutterne skal have gode råvarer af god kvalitet. Derfor har vi to kokke med, uddyber assistenttræner Jon Dahl Tomasson ligeledes til TV 2 Norge.

Der er altså med andre ord ikke overladt noget til tilfældighederne på det danske landshold.

Og selvom spillerne derved ikke får muligheden for at se nærmere på det russiske køkken, så er de godt tilfredse med de to danske kokke, der står bag kødgryderne i VM-lejren.

- Kokkene er utrolig dygtige. De laver masser af god mad, så det har virkelig været godt. Vi har fået vældig sund ernæring, og det er med til at optimere vores præstationer, fortæller den danske angriber Nicolai Jørgensen til norske TV 2.

Om den gode mad fra de danske kokke kan hjælpe Danmark til at få en god start på VM, kan du se på TV 2 og TV 2 Play lørdag klokken 18:00.