FIFA VM 2018

- Den sværeste dag i mit liv siden min mors død, siger fyret VM-træner

Julen Lopetegui havde svært ved at holde tårerne tilbage ved præsentationen som ny Real Madrid-træner. Oscar Del Pozo / Ritzau Scanpix

Julen Lopetegui blev torsdag aften præsenteret som ny træner i Real Madrid, men det var stadigvæk fyringen fra landsholdet, der fyldte.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Hele fodboldverden så chokeret til, da det spanske fodboldforbund onsdag meddelte, at man to dage inden VM-præmieren havde fyret landstræneren, Julen Lotepegui.

Torsdag blev den afsatte træner så præsenteret i sit nye job som træner for storklubben Real Madrid. Men selvom det udelukkende burde være en glædens dag for den nu tidligere landstræner, så fyldte fyringen fra landsholdet stadig meget.

- Jeg vil gerne sige tak til præsidenten og Real Madrid for at give mig denne chance. Tak for ansvaret. I går var den mest triste dag i mit liv, siden min mor døde, men i dag er den lykkeligste i mit liv, kunne en grådkvalt Julen Lopetegui fremstamme ved præsentationen i Real Madrid.

Julen Lopetegui fik angiveligt sparket fra det spanske landstrænersæde, fordi han havde lavet en aftale med Real Madrid om at overtage det ledige trænersæde efter VM uden at informere præsidenten i rette tid.

- Der er en måde, du skal opføre dig på. Julen har udført stærkt arbejde med holdet, men vi kan ikke acceptere, hvordan han har handlet i denne sag, udtalte præsidenten i det spanske fodboldforbund, Luis Rubiales, onsdag efter fyringen.

Men samme syn på sagen har Lopetegui bestemt ikke. 

- Det var en surrealistisk dag. Aftalen med Real Madrid var nødt til at falde på plads inden VM og ikke under. Jeg har det meget roligt med den måde, jeg har ageret på. Vi har gjort det professionelt og ærligt. Det smukke har været respekten og kærligheden fra spillerne efter det her, fortalte Jule Lopetegui.

- Det har været en svær tid

Og landstræneren var om nogen spillernes mand.

Ifølge flere medier skulle en del af spillerne fra det spanske landshold sågar have forsøgt at tale forbundet fra at fyre deres nu tidligere træner.

Men sådan gik det som bekendt ikke, og tiden efter Julen Lopeteguis afskedigelse har også været svær for de spanske landsholdsspillere.  

- Vi er nødt til at komme videre så hurtigt som muligt, men det har ikke været en rar tid, fortalte Sergio Ramos på et pressemødet inden Spaniens kamp mod Portugal fredag.

- Vi kan give vores mening til kende, men det er nogle andre, der træffer beslutningen. Jeg ved ikke, om beslutningen er rigtig eller forkert. Når det er beslutninger i forbundet, så holder vi os på sidelinjen. Fredag begynder vores VM mod europamestrene. Det er på banen, vi snakker.

Og når Ramos & Co. indtager banen og tager hul på VM mod Portugal, så bliver det stadig med fuld opbakning fra deres tidligere træner.

- I morgen vil jeg juble som en spanier. De kommer til at levere et fantastisk VM, og jeg føler mig som en del af det hold. De her drenge har et mål, og det er at vinde VM, og de kommer velforberedt. Forhåbentlig har vi den smule held, der skal til for at vinde det hele, fortalte Julen Lopetegui ved præsentationen som ny Real Madrid-træner.

Spaniens kampe mod Portugal spilles fredag klokken 20 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.