FIFA VM 2018

Der bliver hård kamp om topscorertitlen, vurderer eksperter

TV 2 SPORTs eksperter giver her deres bud på, hvem der bliver den mest scorende spiller ved VM.

Den Gyldne Støvle gives efter hvert VM til den spiller, der har scoret flest mål i turneringen.

Vindere af Den Gyldne Støvle i nyere tid

  • 1990: Salvatore Schillachi
  • 1994: Hristo Stoichkov og Oleg Salenko
  • 1998: Davor Suker
  • 2002: Ronaldo (BRA)
  • 2006: Miroslav Klose
  • 2010: Thomas Müller
  • 2014: James Rodriguez

Som regel bliver VM's topscorer en spiller, der er på et hold, der når langt i turneringen. Et hold, der er med gennem hele turneringen, når syv kampe. Ved sidste VM var syv kampe dog ikke nødvendigt for James Rodriguez. Den lille colombianer skulle kun bruge fem på at lave seks mål og sikre sig en støvle af guld.

Hvis der er to eller flere med samme antal mål for turneringen, fungerer antallet af målgivende afleveringer som tiebreaker. Det middel blev taget i brug i 2010, hvor Thomas Müller, David Villa, Wesley Sneijder og Diego Forlán alle havde scoret fem gange. 

I de to gruppekampe, de skal spille mod Tunesien og Panama, kommer Lukaku til at score seks mål

Peter Sørensen

Begrebet 'Den Gyldne Støvle' blev først indført i 2010, men i daglig tale går tidligere tiders topscorere ligeledes under betegnelsen. Hvem, der bliver dette VM's topscorer, giver TV 2 SPORTs eksperter deres bud på.

Peter Sørensen: Romelu Lukaku

- Han spiller godt hver gang og har nogle af verdens bedste spiller bag sig og omkring sig. Den eneste grund til, at Belgien ikke kommer rigtig langt, er, at deres forsvar ikke er godt nok. I de to gruppekampe, de skal spille mod Tunesien og Panama, kommer Lukaku til at score seks mål.

Thomas Sørensen: Gabriel Jesus

- Han spiller først og fremmest på et rigtig godt hold og spiller fremme som angriber. Han er en rigtig dygtig målscorer og har samtidig et hav af spillere, der kan være i oplæggerens rolle. Det bliver et hold, der kan skabe rigtig mange chancer og bliver godt scorende, og det tror jeg, han er en af grundene til.

Thomas Frank: Antoine Griezmann

- Hvor skal vi kigge hen, når der skal scores mange mål i en gruppe, tænkte jeg lidt. Og det bliver forhåbentlig ikke mod Danmark, men jeg tror, at Frankrig kommer til at score mange mål. Det sjove er, at Griezmann er god. Men han er ikke Neymar, Messi eller Ronaldo. Men han er deroppe af i en gruppe lige under. Det er ham, som kommer frem til chancer, og han er Frankrigs primære målscorer. Han har alle færdigheder. Han kan både score inden for og uden for feltet, og til EM var han jo den bedste spiller i turneringen.

Jan Michaelsen: Edinson Cavani eller Luis Suarez

- Jeg tror, Uruguay kommer til at være stærke, og de møder Saudi Arabien, Egypten og Rusland, hvor jeg tror, de kan lave mange mål og få mange point. De to er bare notorisk målscorere og giftige både inden og uden for feltet. De to bliver svære at holde nede.

Glen Riddersholm: Neymar

- Jeg har Brasilien som VM-favoritter, og derfor forventer jeg, at de kommer langt. Derudover tager Neymar også både frispark og straffespark for holdet, og så er han en hamrende dygtig afslutter i åbent spil, hvilket han senest viste imod Østrig og Kroatien.