FIFA VM 2018

Hareide ser fordel i alle Danmarks rejsedage

9.400 kilometer skal det danske landshold tilbagelægge under gruppespillet ved VM i Rusland.

Tjek ind - tjek ud.  Tjek ind - tjek ud. Tjek ind - tjek ud. Tjek ind - tjek ud. Tjek ind - tjek ud. Tjek ind - tjek ud. Tjek ind - tjek ud.

De danske VM-spillere kommer til at flyve og skifte hotel en hel del gange under slutrunden i verdens største land. Men det er kun godt, mener landstræner Åge Hareide.

- Så længe vi har et fly stående, og det er to timer i en flyvemaskine. Spillerne er vant til at rejse rundt i Europa og spille, og vi rejser jo også to dage før kampene. Det giver tid og ro til at falde til på hotellet, når vi kommer frem. Vi bryder også basecampen op, og det synes jeg faktisk bare er en fordel, siger Åge Hareide.

Danmark har fast lejr ved kystbyen Anapa. Derfra går turen til Saransk, Samara og Moskva i løbet af gruppespillet. Hver gang vender holdet tilbage til Anapa mellem kampene, hvilket får rejsedistancen til at løbe op i cirka 9.400 kilometer inklusiv en tur fra Moskva til Anapa efter den sidste gruppekamp mod Frankrig.

Egypten rejser længst

Ifølge det engelske fodboldmagasin FourFourTwo skal danskerne dog ikke klage i forhold til Egpyten, der i gruppespillet skal rejse mere end noget andet hold. Salah og holdkammeraterne har base i Grozny, og med kampe i Ekaterinburg, Sankt Petersborg og Volgograd skal egypterne rejse næsten 12.000 kilometer.

Colombia slipper anderledes nemt som det hold, da skal rejse færrest kilometer. Med base i Kazan og kampe i Saransk, Kazan og Samara slipper James Rodriguez og de andre colombianere med knap 1.650 kilometers rejse.

Men distancen er, ligesom alder i kærligheden, bare et tal. I hvert fald når man er fodboldspiller, fortæller Jens Stryger.

- Det er dagligdag. Jeg har været rigeligt på hotel i den her sæson med min klub, så det er jeg vant til. Vi er så professionelle, at det gør vi bare, siger Stryger til TV 2 SPORT.

Men er det rart med et afbræk fra basecampen?

- Det har jeg ikke tænkt over. Det er sådan, turen er planlagt. Det gør mig ikke noget, om vi rejste tre dage før eller hvad det nu var. Jeg glæder mig bare til, at vi skal i gang med kampene.

Torsdag eftermiddag tjekker ud af hotel Beton Brut i Anapa, der ligger 10 minutters kørsel fra den lille, lokale lufthavn. Her vil et fly holde klar og flyve spillerne direkte til den først kampby, og igen efter kampen lørdag aften vil et fly holde klar i Saransk, så spillerne hurtigst muligt kan komme tilbage til deres hotel.

I Saransk skal Danmark møde Peru. Den kamp vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.