VM fodbold

- Jeg har været elendig i testkampene, erkender Sisto

Pione Sisto mener selv, at han står langt bedre nu end i de seneste testkampe.

I de seneste 10 landskampe har Pione Sisto startet i venstre side af det danske angreb, men på det seneste har han haft svært ved at leve op til det høje niveau, han tidligere har vist.

Mod Sverige og Mexico er han blevet pillet ud i pausen efter sløje præstationer, men nu er der fremgang at spore.

- Jeg står meget bedre end i de to testkampe. Jeg er skadesfri, men det har været en lang kamp, siger Pione Sisto til TV 2 SPORT.

På det seneste har Celta Vigo-spilleren døjet med sine akillessener, og det blev ikke bedre i seneste testkamp mod Mexico.

- Jeg fik et slag tidligt i kampen mod Mexico og kunne knap løbe ordentligt. 10 minutter før pausen fik jeg det godt igen, men så blev jeg skiftet ud. Det er først nu, jeg for alvor har kunnet træne, løbe og springe rundt, så det er enormt dejligt. 

Modsat Sisto har Martin Braithwaite grebet chancen i testkampene, og det har sat gang i spekulationerne om et skifte i Danmarks startopstilling. Ifølge TV 2 SPORTs kommentator bør Pione Sisto ikke være bekymret.

- Jeg tror bestemt, han spiller. Han skal have lidt selvtillid tilbage efter de to kampe mod Sverige og Mexico, hvor han ikke peakede. Han er en vigtig spiller for den måde, angrebsspillet er bygget op - også for Christian Eriksen, fordi han kan påtage sig rollen som den anden 10'er, siger Flemming Toft. 

Skal bevare det overrumplende aspekt

Lørdag gælder det første VM-kamp mod Peru. En kamp, hvor landstræner Åge Hareide vil have sine spillere til at udnytte deres fysik overfor de lave peruanere på dødbolde. 

- Der snakker han ikke om mig, siger Pione Sisto smilende før torsdagens træning. 

Selvom præstationerne har været tvivlsomme på det seneste, er han ikke i tvivl om, at han nok skal være der mod Peru.

- Jeg ved godt, jeg ikke har været så god i testkampene, men de skal intet betyde for mig i de vigtige kampe. Jeg har vist gang på gang over for mig selv, at jeg ikke behøver træne godt op til en weekend for at være klar. Sådan fungerer det ikke for mig, fastlår Sisto, inden han uddyber: 

- Hvis man er svag mentalt, bliver man påvirket af det. Jeg har flere gange været elendig i testkampe, på træningslejre, og jeg ikke hvad, men jeg er klar, når det virkelig sker. 

Netop det mentale har været et tema i landsholdslejren. Det danske trænerteam forsøger ifølge Flemming Toft at bygge Sisto op før den vigtige VM-kamp.

- Der handler om to ting. Først og fremmest selvtillid. De har snakket meget med ham udenfor træningstiderne. Det andet er, at han skal slippe bolden lidt hurtigere, men stadig bevare det overrumplende aspekt i sit spil, som overrasker modspillerne og giver danske muligheder. Han kan så meget, og han kan det så pludseligt, siger Toft. 

Pione Sisto bekræfter, at der har været en del dialog på det sidste, men fastholder, at han ikke er bekymret. 

- Jeg har haft nogle snakke med både Åge og Jon. Det er klart, at jeg kender mig selv bedre, end de gør, og jeg ved, hvor stærk jeg er mentalt, 

Danmark spiller mod Peru lørdag klokken 18. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.