FIFA VM 2018

- Jeg havde gjort det samme, siger Jon Dahl om Spaniens trænerfyring

Danmarks assistenttræner Jon Dahl Tomasson har forståelse for fyringen af Julen Lopetegui. Spillerne er mere splittede.

Det kom bag på de fleste, da Spanien onsdag annoncerede fyringen af landstræner Julen Lopetegui på et pressemøde i Krasnodar. Kun et døgn før slutrunden sparkes i gang.

Men i den danske lejr har assistenttræneren forståelse for det spanske fodboldforbunds beslutning.

- Det var jo breaking news og chokerende, men fuldt forståeligt. Hvis jeg havde været ansvarlig for fodboldforbundet, havde jeg gjort det samme, siger Jon Dahl Tomasson til TV 2 SPORT.

På pressemødet kunne forbundets præsident Luis Rubiales fortælle, at han intet vidste om Julen Lopeteguis forhandlinger med Real Madrid. Først fem minutter før offentliggørelsen fik han besked.

Står det til den danske assistent, burde Julen Lopetegui have meldt klart ud fra starten.

- Det er klart, at når man forhandler med en klub, må man være transparent og meddele forbundet, at det er i gang. Når man har skrevet kontrakt med et forbund, må man også stå bag det. Timingen er ikke helt i top, synes jeg, siger han og uddyber:

- Man har nogle værdier, og dem skal man stå bag. Så det er ret simpelt i mit hoved.

Også Martin Braithwaite indrømmer, at han var meget overrasket over udviklingen på gårsdagens spanske pressemøde.

- Jeg tænkte: "Fuck mand". Det er selvfølgelig ikke noget, vi skal bekymre os om, men det var lidt af en bombe, siger Bordeaux-angriberen, der ikke ser noget problem i, at Julen Lopetegui skrev under med Real Madrid kort før starten på VM i Rusland.

- Jeg kan ikke rigtigt se, at det er et problem. Han kunne jo fint fortsætte og gøre det godt til VM for Spanien, men samtidig var der nogle vigtige hoveder, der ikke følte det samme, så det er deres beslutning. 

Sisto og Fischer trækker på skuldrene

Pione Sisto spiller til daglig i den bedste spanske liga, La Liga. Modsat mange andre tog han nyheden med ophøjet ro.

- Det er fodbold i en nøddeskal. Der sker ting og sager, og det er et godt eksempel på det. Jeg har prøvet noget lignende, men man vænner sig til, at sådan noget kan ske, siger Celta Vigo-spilleren, der til daglig er holdkammerat med den spanske landsholdsspiller Iago Aspas.

På samme måde var Viktor Fischer ikke det mindste bekymret for de spanske spillere.

- Det må være specielt. Men på den anden side er det et hold, der stort set udelukkende består af spillere, der har vundet Champions League, EM eller VM. De er så rutinerede, at det omstiller de sig bare til oveni hovedet.

FCK-angriberen har samtidig fuld forståelse for Julen Lopetegui, og den underskrift han satte på en kontrakt med den madrilenske kongeklub for nylig.

- Hvem kan sige nej til Real Madrid? spørger han retorisk.

Spanien har ansat Real Madrid-legenden Fernando Hierro som midlertidig landstræner under VM. Han skal stå i spidsen for holdet, når de spiller første gruppekamp mod Portugal fredag.